G4Media.ro

Ministerul de Externe al Ucrainei solicită comunității internaționale să forțeze Rusia să…

Foto: Centrala nucleară Zaporijnia - / sursa Energoatom Ucraina

Ministerul de Externe al Ucrainei solicită comunității internaționale să forțeze Rusia să elibereze centrala atomică de la Zaporojie / Rușii sunt acuzați că au avariat linia de alimentare cu energie electrică de înaltă tensiune a centralei

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a transmis sâmbătă un comunicat de presă în care cere comunității internaționale să preseze Rusia pentru a evacua centrala atomică de la Zaporojie.

Ucrainenii susțin că armata rusă ascunde arme în interiorul centralei și acuză faptul că lovituri de artilerie trase de ruși au afectat linia de alimentare cu energie electrică de înaltă tensiune a centralei.

”După ce la începutul lunii august 2022 camioanele militare și SUV-urile pline cu arme au fost mutate în incinta blocurilor 1 și 2 ale centralei nucleare de la ZNPP, care se află în service, la începutul lunii august, au avut loc astăzi bombardamente de artilerie asupra teritoriului din apropierea sitului industrial ZNPP. Ca urmare a celor trei lovituri înregistrate, a fost avariată linia de alimentare cu energie electrică de înaltă tensiune a centralei ZNPP – Zaporojie TPP.

Consecințele posibile ale lovirii unui reactor în funcțiune sunt echivalente cu utilizarea unei bombe atomice.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei face apel la comunitatea internațională să ia urgent măsuri pentru a forța Rusia să elibereze ZNPP și să readucă centrala sub controlul Ucrainei, de dragul securității întregii lumi”, se precizează în comunicat.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Doua națiuni primitive, atât Ucraina cât și Rusia. Primitivism este marca înregistrată în ambele.

 2. In numele Comunitatii Internationale si de dragul domnului Ze, ma voi da cu fundul de pamant si nu voi mai papa tot pana cand Dughin nu va elibera Centrala Nucleara. Asta ar fi varianta dorita de Pantalaga.

  In afara metaversului, mi-ar fi rusine sa calific afirmatia de miloga lui Cersinski ca stire. Trebuie sa va plateasca bine USAGM, sa va dea spor de rusine.

 3. Ministrul de Externe al Ucrainei – trebuia să forțeze el, rusificarea.
  (Că oricum erau țări surori – pierderea n’ar fi fost enormă).

  De aceea, va veni momentul în care lumea va dori din tot sufletul să mai dea timpul înapoi – ca să fi făcut până la urmă acea nesuferită rusificare (a Ucrainei, până la urmă, că doar nu a Americii) – doar ca să nu se întâmple Răul mai mare dar va fi târziu!..

  Și suntem abia la început!..

 4. Disperatii au ajuns ukr daca ies cu asa ceva pe piatza, cat de redus mintal sa fii sa crezi brasoavele astea…