G4Media.ro

Ministerul de Externe al Iranului solicită autorităților române să accelereze investigațiile privind…

Ministerul de Externe al Iranului solicită autorităților române să accelereze investigațiile privind moartea clericului Gholem Reza Mansouri și să prezinte un raport oficial

Ministerul de Externe al Iranului l-a convocat pe ambasadorului României, Adrian Kozjacski, pentru a oferi informații cu privire la moartea suspectă a clericului și magistratului iranian Gholem Reza Mansouri, relatează presacurată.ro, citând un comunicat al Ministerului.

Reamintim că Gholem Reza Mansouri, care aștepta o decizie a justiției române privind posibila sa extrădare în Iran, a murit vineri după ce a căzut de la etaj dintr-un hotel situat în centrul Bucureștiului. El ar fi căzut în holul interior al hotelului.

Potrivit comunicatului Ministerul de Externe al Iranului, ambasadorului român Adrian Kozjacski i s-a înmânat un memoriu, prin care autorităților din Românie li se solicită să accelereze investigațiile legate de moartea lui Gholem Reza Mansouri, dar și să grăbească transferul corpului în Iran.

Poliția română a anunțat inițial incidentul printr-un comunicat, fără să dezvăluie identitatea bărbatului care a murit. „Astăzi, la ora 14:30, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a fost sesizată prin apel pe 112, de către recepția unui hotel, cu privire la faptul că un bărbat, ce era cazat într-o camera, a căzut de la un etaj superior, decedând”, arată Poliția în 19 iunie.

Gholem Reza Mansouri urma să afle pe 10 iulie verdictul Curții de Apel București în privința extrădării sale, cerută de guvernul din Iran, potrivit Radio Europa Liberă.

El era acuzat în țara sa că ar fi luat mită 500.000 de euro pentru a scăpa de închisoare un oficial din Teheran, motiv pentru care Iran l-a dat în urmărire internațională. Gholem Reza Mansouri este acuzat de militanții pentru drepturile omului de torturarea și încarcerarea ziariștilor independenți după ce în 2013 a decis arestarea a 20 de jurnaliști într-o singură zi.

El a venit în România din Germania și a fost arestat în baza mandatului Interpol. Ulterior, magistrații l-au eliberat din arest.

 

Sursa Foto: Gholem Reza Mansouri sursa Twitter – Europa Libera

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ca hotul!Vine sa vada daca stie cineva ceva!Si cum vreti sa acceleram?

  2. Sunati la Mossad.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.