G4Media.ro

Ministerul Culturii va amenaja Memorialul Holocaustului din Bucovina/ Cel mai vechi cimitir…

sursa foto: Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România Ellie Wiesel

Ministerul Culturii va amenaja Memorialul Holocaustului din Bucovina/ Cel mai vechi cimitir evreiesc din Europa de Est se află în localitatea Siret

Muzeul de Istorie din Siret urmează să fie restaurat şi va deveni Memorialul Holocaustului din Bucovina, a declarat, vineri, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, după vizita pe care a efectuat-o în acest oraş, împreună cu ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga.

Cei doi oficiali s-au întâlnit cu primarul de Siret, Adrian Popoiu, şi au discutat ”despre importanţa comunităţii evreieşti în conturarea acestui oraş, dar şi despre restaurarea Muzeului de Istorie, care va deveni Memorialul Holocaustului din Bucovina”.

Totodată, Bogdan Gheorghiu şi David Saranga au vizitat cel mai vechi cimitir evreiesc din Europa de Est, situat pe dealul Horodişte din Siret, cimitir medieval inclus pe lista monumentelor istorice din judeţ în 2015.

Cimitirul are câteva sute de pietre funerare, cea mai vechi fiind din 1560, aici fiind înmormântaţi 35 de rabini.

”Este o lecţie de istorie pentru întreg continentul. Cel mai probabil sunt înmormântaţi aici mai mulţi oameni decât are Siretul astăzi”, a spus ministrul Culturii.

Vizita de lucru a ministrului Bogdan Gheorghiu s-a încheiat la Rădăuţi, unde, împreună cu David Saranga, s-a deplasat la Templul Mare şi la cimitirul evreiesc din oraş.

”Mă bucur că excelenţa sa a acceptat invitaţia de a vizita aceste locuri încărcate de istorie şi îi mulţumesc pentru deschiderea manifestată”, a spus ministrul Culturii.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România Ellie Wiesel

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Ministerul culturii amenajeaza pe banii mei ce vrea el ?!

  2. Ministrul culturii e un incult notoriu si un habarnist cu moaca de tractorist. Marca penele.

  3. Salut !
    Toti mortii trebuie respestati, fiecare dupa neamul lui.
    Acuma, acest ministru al culturii , probabil a terminat de amenajat toate cimitirele Eroilor neamului si continua cu cimitirele evreiesti . Nu cumva, isi depaseste atributiile si ise amesteca in trburile altor natii riscand un scandal international, eventual sanctiuni internationale din partea altor state ?
    Vedeti dv, agenda evreilor, face ce face, si mereu urca sus , pe ordinea de zi.

  4. Numai citind comentariile de mai sus și ti se face silă de „ospitalitatea” și „prietenia” părții aurifere a poporului român.