G4Media.ro

UPDATE: Ministerul Apărării a șters postarea care omagia un general antisemit, unul…

Foto: Facebook / MApN

UPDATE: Ministerul Apărării a șters postarea care omagia un general antisemit, unul dintre cei mai mari negaționiști ai Holocaustului. Institutul Elie Wiesel a reacționat dur, arătând că ”elogiul purtătorilor de valori radicale ne îndepărtează de NATO și UE”

Update 18.14: Ministerul Apărării arată într-un comentariu reacție pentru G4Media că ”regretă” situația și că a șters postarea. Ministerul a calificat incidentul drept ”o eroare impardonabilă”. ”Milioanele de nevinovați care au căzut victime ale Holocaustului reprezintă o tragedie care nu va putea fi niciodată uitată. Ministerul Apărării Naționale participă în mod activ la implementarea măsurilor de prevenire şi combatere a antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură în România. Postarea a fost înlăturată de pe pagina ministerului și vă asigurăm că vom acționa cu fermitate, atât în comunicarea publică, precum și în activitatea curentă, pentru prevenirea şi sancţionarea cu fermitate a oricăror forme de negare şi distorsionare aHolocaustului, a antisemitismului şi a tuturor formelor de intoleranţă”, arată Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale.

Articol inițial: Ministerul Apărării Naționale, condus de Vasile Dîncu (PSD), l-a omagiat printr-o postare pe Facebook pe generalul Radu Theodoru la împlinirea vârstei de 98 de ani. Theodoru, membru fondator al partidului extremist România Mare în anii 90, a publicat cărți (”România ca o pradă”) și articole în care neagă Holocaustul din România și promovează atitudini antisemite.

Institutul Elie Wiesel a amendat postarea Ministerul Apărării, arătând că ”acum 81 de ani, în timpul Pogromului de la București, legionarii au ucis peste 125 de evrei. Astăzi, Ministerul Apararii Nationale onorează și ne prezintă drept model de viață un general în retragere, antisemit și negaționist militant și membru fondator al unui partid extremist. Dragă MApN, elogiul purtătorilor de valori radicale ne îndepărtează de NATO și UE! Legea românească interzice promovarea negaționiștilor și antisemiților…”.

Iată cum a fost portretizat Radu Theodoru în Raportul final al Comisiei pentru Studierea Holocaustului în România (2004);

”Nici unul dintre autorii români nu a adoptat, însă, argumentul negaţionist cu zelul şi vehemenţa cu care a făcut-o Radu Theodoru. Fost ofiţer de aviaţie, membru fondator al PRM şi, un timp, adjunct al lui Tudor, Theodoru avea sa fie exclus din PRM în urma unui conflict cu liderul partidului. Theodoru afirmă că Holocaustul a devenit „cea mai rentabilă afacere evreiască” ce a existat vreodată, „îmbogăţindu-i pe autorii zişi martori oculari care au fabricat în serie cu exagerări aberante şi viziuni patologice viaţa din lagărele naziste”. Fiind „preluată de literatura de memorialistică”, teza „s-a dovedit deosebit de rentabilă”. Se produc „filme zise documentare, de fapt subtile sau grosolane mistificări precum SHOAH [de Claude Lanzmann]”, au loc „congrese zise ştiinţifice”, – totul pentru a crea „un sistem complex de dezinformări, de spălare a creierului, de presiuni psihologice, reuşind să impună falsul ca pe o realitate emoţională”. Reacţia „demnităţii umane” la această stare de fapt, continua Theodoru, „se numeşte «REVIZIONISMUL ISTORIC» şi curajoşii săi partizani au devenit „ţinta nazismului sionist care foloseşte împotriva istoricilor revizionişti teroarea fizică, linşajul din presă, teroarea judiciară, atentatele, izolarea socială, loviturile economice”.

Foto: Facebook / MApN

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

40 comentarii

 1. Dancu sa fie expulzat la prietenii lui rusi

  • Ceva de groază psd-istii ăștia….
   Dancu scrie postările ministerului pe facebook, Dragnea conduce tunul cu apă….

  • Tot de la PSD, a fost și prostalăul de Fifor, care când a ocupat funcția de ministru al Apărării, a declarat (nota bene, din pozitia de ministru al Apărării!!!), că la Deveselu, România găzduiește RACHETE BALISTICE!!!
   Fix ce așteptau rușii să audă, mai ales din partea ministrului Apărării al unei țări pe care o acuzau de asta, și care nega așa ceva!
   Dacă rușii ne atacă pe acest pretext, să-i mulțumim lui Fifor și PSD-ului!!!

  • Vin ei la tine !

  • Pt ignorantul cu expulzatul, rusii/comunistii au fost dusmanii fascistilor.

  • Din păcate,majoritatea ofițerilor superiori de la noi sunt, prin structura, psd-sti, chiar și „plotonierul” Ciuca „al nostru”, și destul de mulți antisemiti, rasiști. Doar, dați-le voie sa se manifeste

 2. Pai consilierul ala al guvernului sa ceara scoaterea PSD-ului inafara legii. E pe fata acum nu e vreun text ambiguu a la AUR. Sau e doar pt cine creste in sondaje?

  • Decât să îți dorești să fii bugetar, mai bine îți dorești să fii deștept.
   Chiar crezi că administratorul paginii de Facebook a MApN este de la PSD?
   Sau că aproba ministrul postările?
   Degeaba îți dorești să fii bugetar, nu poți fi pt că ai iq scăzut

  • Haha doar in sistemul bugetar seful nu isi asuma si nu raspunde pt greselile echipei. Da IQ-ul meu nu intelege asta. Dar te inteleg si pe tine ca fiind membru PSD ca trebuie sa raspunzi criticilor.

 3. „Nici unul dintre autorii români nu a adoptat, însă, argumentul negaţionist cu zelul şi vehemenţa cu care a făcut-o Radu Theodoru”. Ia cautati dumneavoastra poezia „Olteni la Iasi” scrisa de nimeni altul decat uriasul Ion Creanga.

  • Negationist=persoana care neaga holocaustul

   Cum pana mea putea sa fie Creanga negationist cu 70 de ani înainte de Holocaust?

   Probabil confundati termenul de antisemit cu cel de negationist

  • Si am citit si poezia. O versificatie jalnica, clar Creanga trebuia sa rămână la proza. Nu mai vorbesc de mesajul mizerabil.

   Ceea ce arata ca e bine sa separam scriitorii Creanga si Eminescu de valorile lor sociale, de multe ori destul de horror.

  • @Draggy – Iti dai seama ca n-are nicio legatura cu articolul ce ai comentat tu? Ce legatura are Creanga cu negarea holocaustului? Versurile sunt de slaba calitate, plus ca trebuie puse in contextul vremii, nu?

  • nu este 100% sigur ca e scrisa de Creanga

 4. Atât s-a putut. Nu l-au omagiat și pe Dragnea cel bătrân?

 5. Poate intelege lumea ca AUR = PSD si vice-versa.
  AUR e latraul PSD.

 6. Lu’ domnu’ general antisemit ii platim sau nu pensioi special?
  Oare mai exista si altceva in afara de generali si generalese in acest moment in prim plan?

 7. Va rog sama iertati,Marin Preda a scris „Viata ca o prada”;Radu Theodoru a scris „Romania ca o prada”;in fine,foarte edificator…nu le incurcam,dar condamnam

  • Vai de armata romana. Pentru a nu ne indeparta de NATO si valorile UE, daca se va cere vom scoate si eroii de razboi din gropi sau ascunde crucile. Omul a fost general al armatei romane, dupa retragere poate sa spuna ca civil ce vrea. Exemplu frumos Ministerul Apararii pentru militari.

 8. Nu stiu ce e aia holocaust dar stiu ce este ,,Rugul aprins ” .

 9. O fi fost luat de buna fictiunea lui Norman Finkelstein, autorul cartii „Industria Holocaustului”

 10. AUR +5%, dupa astfel de reactii.

  • Aur + 5% (steril). Asa e Romania. Bogata in oameni si valori adevarate. Romania asta verde intr-o europa rosie (neocomunista).
   P.S. Ti-am tradus ca sa nu te blochezi. Acuma, vezi tu ce-ai inteles.

 11. MAPN ucide pe la spate.

 12. Bai ,dar mare prostie in guvernul României!
  Bancurile cu Bula …parfum fata de știrile cu miniștrii PSD-PNL

 13. Domnul general a terminat Scoala de aviatie in 1946, iar in 1952 a trecut in rezerva. Si e mare general, veteran, erou samd. WTF?

 14. Asta pentru cei care se intreaba de unde a aparut „cancel culture”.

 15. Dar de holocaustul asta impotriva restului de omenire care mai are valori adevarate, ce zice madam Institutul? De ca madam institutul nu are nicio pozitie fata de noii mengelisti care actioneaza la nivel planetar? E prea dubios ca veghetorii planetei dorm linistiti cand, cica, Israelul e cel mai afectat de vaccinurile astea aberante. Oare chiar asa??? Pumnul in gura reprezinta singura dovada a mincinosului si impotentului. Plagiatul holocaustului, care, acum, se desfasoara acum la nivel planetar mi se pare ori o repetare ori o razbunare. Ambele ridica cele mai mari semne de intrebare referitor la initiatori. Cei care aveti cap, ganditi! Restul … la gradina zoo, in vizita, desgur, ca sa va vedeti stramosii. Slugile, tot slugi. Cu capul sus au murit doar oamenii adevarati. Si mare durere a caricaturilor plagiatoare a fost ca nu i-au putut scuipa in cap.

 16. Daca am citi „Romania ca prada”(cu o lunga si foarte documentata „introducere in problema’) poate ca am vedea altfel lucrurile-oricum,la cartile lui Roger Garaudy,Arthur Butz,Norman Finkelstein(macar) etc,etc nu prea avem acces,ca asa e in democratie si(oricum)nu prea prea ne place citim(asa ca „Elie Wiesel”nu are de ce sa se teama) ; Sanatate si ani multi domnului Radu Theodoru !

 17. Armata e cu noi.

 18. Comunistii nationalist extremisti se lauda intre ei. Dancu sa fie expulzat in Rusia de unde a venit!

  • Corect! Dar si nebunii ar trebui sa fie la ospiciu! Adica, daca e e normala una sa fie normala si cealalta, nu? Bine, eu ma refer la anormali

 19. Pe martirii romani din Ardeal trasi pe roata vad ca nu-i elogiaza nimeni , ar trebui ca Institul W. sa nu tina partea doar unora. Cu ce i mai prejos martirul roman fata de altii?

 20. Kkciosilor tradatori nu va pute fundul ala oriental pe care il pupati???

 21. Toata cinstea si respectul pentru generalul veteran de 98 de ani Radu Theodoru, il vom pomeni la biserica si ii vom cumpara cartile !

  Cine va da papica sa aruncati cu noroi? Rusia? va plac rublele si yuanii 🙂

 22. Eu as propune ca sa facem legea circulatiei pe stanga si toti cei care au condus pe dreapta pana acum sa fie arestati. Si cu softul sa umplem locurile ocupate de ei, cu tineri care indeplinesc noile conditii (…). Sau cu alegeri sau repartizari aleatorii anticipate.
  N-am plagiat!!!!! Sunt demn de dat la Marea Uniune Europeana!!! Ca sef!!! Resetarea resetarii!

 23. Traiasca maresalul! Bravo, Dincu, cu AUR inainte si sa reabilitam adevarul istoric si eroii de neam!

 24. @Draggy
  Pe el iertati-l, din când în când uita sa-si ia medicamentele! Dus cu capul rău!