G4Media.ro

Ministerul Apărării a derulat o campanie comună cu Patriarhia pentru donarea de…

Ministerul Apărării a derulat o campanie comună cu Patriarhia pentru donarea de sânge

Centrul de Transfuzie Sanguină „Colonel profesor doctor Nicolae Nestorescu”, situat în incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, găzduieşte, luni, în parteneriat cu Patriarhia Română, o activitate de donare pentru a marca Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Ministerul Apărării Naţionale, vor participa la acţiune şi vor dona sânge studenţi ai Institutului Medico-Militar, ai Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” şi ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, militari de la Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, reprezentanţi ai Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

„Centrul de Transfuzie Sanguină ‘Colonel profesor doctor Nicolae Nestorescu” este singurul centru de transfuzie din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. Acesta furnizează sânge atât spitalelor militare, cât şi celor civile, iar donatori pot fi, deopotrivă, militari şi civili”, se precizează în comunicat.

Totodată, potrivit unei comunicări a Patriarhiei transmisă, duminică, AGERPRES, în paralel cu evenimentul de la Bucureşti, se va dona sânge şi la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploieşti, sub sloganul „Serbăm Donatorul! Serbăm Viitorul!”. Sunt aşteptaţi aici donatori de la Liceul Tehnologic „Toma N. Socolescu”, Liceul Tehnologic De Servicii „sfântul Apostol Andrei”, Şcoala Postliceală Sanitară „Regina Maria de România”, Şcoala Postliceală FEG, Şcoala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile cel Mare”, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, Liceul „Carol I”, Plopeni, Colegiul Economic ‘Virgil Madgearu’, Asociaţia „De profesie, OM”, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, Prahova, şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”.

În perioada 2013-2020, Patriarhia Română a derulat proiecte de dotare cu aparatură medicală Centrelor de Transfuzii Sanguină din Bucureşti, Ploieşti, Constanţa, Cluj, Institutului de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C. T. Nicolau”, Bucureşti şi Centrului de Transfuzie Sanguină „Colonel Prof. Dr. Nicolae Nestorescu’, în valoare de 130.000 euro .

„Voluntarii Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au colaborat cu instituţiile menţionate în organizarea campaniei ‘Donează sânge, salvează o viaţă!’, iniţiată şi coordonată de Arhimandrit Ciprian Grădinaru în anul 2013. Până acum au donat 35.000 de voluntari şi s-au colectat mai mult de 20.000 de litri de sânge”, conform Patriarhiei.

În fiecare an, la 14 iunie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej de a creşte gradul de conştientizare asupra importanţei donării de sânge, dar şi de a mulţumi donatorilor de sânge voluntari, anonimi şi neremuneraţi, pentru gestul lor de a salva vieţi.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge s-a celebrat pentru prima dată în anul 2004, la Johannesburg, Africa de Sud.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. De asta românii au cea mai mare încredere în armată și biserică, nu în politicienii ticăloși și tâlhari

  • Nu ca-n armata si in special in biserica n-ar fi ticalosi si talhari …Nici nu stii care-i mai periculos, soldatul sau popa …

 2. Se preleveaza sânge și de la vaccinați și de la nevaccinati?

 3. Va zic eu cea mai mare campanie: Cand vine baiatul cu Pizza, sa ia si niste sange. Si chiar mai bine, sa se plateasca cu sange. Nu stiu exact in cat timp se regenereaza dar as zice c-ati rezolva problma sangelui in Romania …

  Din pacate, celor in masura sa implementeze asa ceva le cam sare siguranta la ideea asta, e prea buna.

  • *Si chiar mai bine: Persoana ce comanda Pizza si-ar rezolva problema cu Pizza, donand sange. E un win-win exceptional. Evident, pt. 600ml, doua Pizza 45cm(2r) ca popa.

   (acum nu stiu care-i cea mai buna din Ro. dar merita incercat… cu cat e Pizza mai buna, cu atat si sangele mai sanatos…)

 4. Hei, daca vă doriți să nu induceți în eroare prin asocierea unei imagini cu titlul unui articol, ar trebui să știți ca poza e de la donare de plasmă, nu de sânge.