G4Media.ro

Militarul american care și-a dat foc în fața ambasadei israeliene din Washington…

Captura X

Militarul american care și-a dat foc în fața ambasadei israeliene din Washington a murit

Militarul american care și-a dat foc duminică în fața ambasadei israeliene din Washington DC, strigând „Palestina liberă”, a murit, anunță BBC.

Aaron Bushnell, în vârstă de 25 de ani, a fost transportat la spital după ce ofițerii Secret Service au stins flăcările.

Înainte de a-și da foc în ceea ce el a numit un „act extrem de protest”, militarul a declarat că „nu va mai fi complice la genocid”.

Niciun membru al personalului ambasadei nu a fost rănit, a declarat o purtătoare de cuvânt.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a calificat incidentul, care a avut loc la ora locală 13:00 (18:00 GMT), drept un „eveniment tragic”.

Într-o înregistrare video difuzată în direct pe site-ul de streaming Twitch, Bushnell, care era îmbrăcat în uniformă militară, s-a identificat și a spus că este membru activ al Forțelor Aeriene.

Anterior, el trimisese un e-mail către mai mulți reporteri, precum și către site-uri de știri de stânga și anarhiste. Colectivul Atlanta Community Press Collective, unul dintre grupurile care au primit e-mailul, a furnizat o copie către BBC.

„Astăzi, plănuiesc să mă angajez într-un act extrem de protest împotriva genocidului poporului palestinian”, scria în e-mail, avertizând că va fi „extrem de deranjant”.

Bushnell a fost dus la spital în stare critică.

Poliția din Washington a precizat că ofițerii colaborează cu Secret Service și cu Biroul pentru alcool, tutun, arme de foc și explozibili pentru a investiga incidentul.

Bushnell, din San Antonio, Texas, a crescut în Massachusetts și a urmat cursurile școlilor publice din peninsula Cape Cod, potrivit unui comunicat al unui district școlar local.

În profilul său de pe Linkedin, Bushnell a declarat că a absolvit antrenamentul de bază al Forțelor Aeriene „primul din clasă” în noiembrie 2020 și că a căutat „să facă tranziția de la Forțele Aeriene ale SUA la inginerie software”.

Războiul dintre Israel și Gaza a izbucnit la 7 octombrie anul trecut, când membri înarmați ai Hamas s-au infiltrat în sudul Israelului, ucigând aproximativ 1.200 de persoane și luând ostatice alte 253 de persoane.

Israelul a răspuns prin lansarea unei campanii militare în Gaza, în timpul căreia 29.300 de persoane au fost ucise, potrivit Ministerului Sănătății condus de Hamas.

Până la jumătatea lunii ianuarie, 1,9 milioane de civili din Gaza au fost strămutați pe fondul operațiunilor militare ale Israelului, potrivit ONU, ceea ce reprezintă 85% din populația acestei zone.

Într-un interviu acordat duminică postului CBS News, premierul israelian Benjamin Netanyahu a apărat ofensiva în fața criticilor internaționale, afirmând că America ar fi făcut „mult mai mult” dacă ar fi suferit un astfel de atac.

Nu este prima dată când cineva își dă foc în fața unei misiuni diplomatice israeliene din SUA de la intensificarea conflictului.

În decembrie, un protestatar s-a autoincendiat în fața consulatului israelian din statul american Georgia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pe guverne le lasa reci mesajele acestea .Va pot da un exemplu -Cat de usor se aresteaza in rusia daca esti impotriva sistemului -Cat de usor se moare in rusia pentru niste idealuri care nu sunt ale lor ,ale celor care lupta .Suntem niste cifre in statistici -viata la origine nu mai are valoare pe aceasta planeta .Ca esti din Etiopia sau Galapagos -Brazilia sau Canada ,esti de la bun inceput carne de tun pentru bogatasi.Sistemul monetar a esuat lamentabil dupa cateva sute de ani de la implementare .Ne batem ca prostii pe toata planeta .

  2. Condoleante familiei -Este un erou !