G4Media.ro

Militarii și pensionarii costă Rusia aproape 7 miliarde de dolari

Militarii și pensionarii costă Rusia aproape 7 miliarde de dolari

Plăţile sociale către pensionari şi soldaţi anunţate de preşedintele Vladimir Putin înainte de alegerile de luna viitoare ar putea costa bugetul peste 500 de miliarde de ruble (6,75 miliarde de dolari), a declarat luni parlamentarul Andrei Makarov, relatează Reuters.

Putin a anunţat, duminică, că personalul militar va primi o singură plată de 15.000 de ruble (202,41 de dolari) şi pensionarii 10.000 de ruble, o decizie menită să-i ajute să facă faţă inflaţiei mari.

„Calculele iniţiale arată că procesarea plăţilor va necesita peste 500 de miliarde de ruble”, a spus Andrei Makarov, şeful Comisiei pentru buget din Duma de Stat, potrivit site-ului partidului Rusia unită.

Andrei Makarov a spus că plăţile vor fi finanţate din venituri bugetare suplimentare.

Plăţile propuse ar putea ajunge la o sumă totală de 460-480 de miliarde de ruble, ceea ce va adăuga 0,2 puncte procentuale la creşterea PIB din 2021, dar va avea un impact şi asupra inflaţiei, a spus Sofia Doneţ, economista şefă a Renaissance Capital.

Dimitri Dolghin de la ING a declarat că promisiunile lui Putin ar putea costa 450 de miliarde de ruble, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra creşterii economice.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Asa-i la bolșevici, „Dupa noi, Potopul !”

  • Dimitri Dolghin de la ING a declarat că promisiunile lui Putin ar putea costa 450 de miliarde de ruble, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra creşterii economice.

   deci, impact pozitiv
   bravo lor!

 2. aici sunt facturile dumneavoastra, dragi est europeni, romani aka sclavi

  in caz ca nu stiati de ce s-au marit brusc preturile la gaz

  Nord Stream 2 finisat, multumim aliatului partener strategic si Germaniei

  voi platiti ca sa umflati burta rusilor, americanii nu au vrut sa exploreze gaze in Romania…

  • Tu esti un postac rus infect, care ataca America pe bani.

   Esti atat de praf la meseria ta, incat nici punctuatia nu esti in stare sa o pui. Cand vad otrepe ca tine, mi-e clar ca Rusia e in declin. Si ce temuta era Rusia in Razboiul Rece! Acum, tara ta e o gluma.

 3. Pe noi ne costa mai mult per cap de militar furajat. Si nu doar lunar ci pe durata vietii. Ca astia ies la pensie la 45 de ani si traiesc 90 de ani. Deh, viata buna de militar ce nu participa la razboaie. Ca daca am avea un razboi adevarat tot civilul saracu e inrolat si merge la razboi.