G4Media.ro

Militari moldoveni se antrenează la Buzău cu parașutiști români într-un exercițiu comun

Militari moldoveni se antrenează la Buzău cu parașutiști români într-un exercițiu comun

Soldați din Republica Moldova participă în acest zile la antrenamente și exerciții de interoperatibilitate în România, în cadrul exercițiului “Memorial General Grigore Baștan”, desfăşurat la Centrul de Perfecționare ISR, Parașutiști și JTAC „General-maior Grigore Baștan” din Buzău, România.

„Participanții concurează la diferite probe cum ar fi: executarea parașutărilor, parcurgerea unui traseu de 20 km, traversarea unui teren contaminat NBC, traversarea unui râu, acordarea primului ajutor și transportarea unui rănit, aruncarea grenadelor de mână de exercițiu, executarea tragerilor de precizie cu armamentul din dotare, în condițiile în care participanții vor avea asupra lor armament și echipament în greutate de 20 de kg”, se arată într-un comunicat al Ministerul Apărării din Republica Moldova.

În acest an, competiția reunește 10 echipe de parașutiști militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Jandarmeriei Române și din Armata Națională a Republicii Moldova. Exercițiul “Memorial General Grigore Baștan” se desfășoară din anul 1986 și a ajuns la cea de-a 33-a ediție.

Foto: Militari moldoveni la execițiul “Memorial General Grigore Baștan” desfășurat la Buzău. Sursa foto/ Ministerul Apărării din Republica Moldova

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. sper ca basarabenii sunt incantati cu rezultatele in munca ale bugaterilor lor