G4Media.ro

Militar de la unitatea din Portul Constanța care a distribuit mesaje antisemite…

Militar de la unitatea din Portul Constanța care a distribuit mesaje antisemite pe Facebook, scos de sub urmărire penală și înaintat în grad

Un militar de la unitatea din Portul Constanța care a distribuit mesaje antisemite pe Facebook în luna aprilie 2016, fiind reclamat la parchet de Institutul „Elie Wiesel”, a fost scos de sub urmărire penală, printr-o decizie din octombrie acest an a Tribunalul Militar, iar în această perioadă a fost înaintat în grad.

În data de 16 aprilie 2016 Institutul „Elie Wiesel” a transmis o plângere către parchet pentru mesajele instigatoare la ură (antisemite) publicate pe pagina de Facebook a unui sublocotenent. Este vorba despre Sterian Robert Cătălin de la UM 0764, din Portul Constanța.

În 9 octombrie 2019, Tribunalul militar a decis scoaterea de sub urmărire penală a acestuia și obligația de a presta timp de 60 de zile muncă în folosul comunității.

„Pe parcursul anchetei suspectul a recunoscut că este autorul mesajului, iar UM unde activează a transmis la parchet o caracterizare în care se susținea că ofiterul «s-a dovedit corect, sincer și demn de încredere și este un bun profesionist». De altfel, în această perioada a și fost promovat la gradul de locotenent, așa cum apare în documentele tribunalului”, precizează Institutul „Elie Wiesel”.

Pe portalul instanțelor de judecată, acesta apare cu gradul de locotenent, iar soluția definitivă a Tribunalului Militar arată că scoaterea de sub urmărire penală s-a făcut la cererea procurorului militar: „În baza art. 318 alin. 15 C.pr.pen. admite cererea procurorului militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Confirmă soluţia de renunţare la urmărirea penală adoptată prin ordonanţa din 23.09.2019, emisă de procurorul militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti în dosarul nr. 271/P/2018, privind pe suspectul lt. STERIAN ROBERT CĂTĂLIN din cadrul U.M. 0764 Constanța), cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare publică, prev. de art. 368 alin. 1 și 2 C.pen. şi de incitare la ură sau discriminare, prev. de art. 369 C.pen.”

Mesajele pentru care Institutul „Elie Wiesel” a depus plângere penală:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto sus: Universul juridic

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. Sper ca decizia va fi atacata de catre institut. La fel, si actiunea inaintarii in grad.
  Desigur, o vom auzi pe VVD ca nu e nimic grav.

 2. Parchetul militar are exact nicio putere. Plangeam pe acolo cu laptopul in brate de la Dermato_oncologie, la fostul sef de serviciu de la trafic de persoane, apoi am iesit la o discutie la Piata Alba Iulia cu fostul comandant, ramas la dispozitie in 2009, actualmente director pe Oltenitei. In cele din urma l_am lasat la chioscul de paine. Este proba pe care am vrut sa o las, spun proba citandu_l pe dl procuror militar. Despre mizeriile din Maxim Gorki 24. Daca considerati ca aveti puterea si iubirea, publicati, ganditi_va la consecinte. Nimeni nu vrea din nou acele lacrimi de noiembrie 2013. Ok?

 3. Din pacate dupa „caderea” comunismului multi imbecili au ajuns la putere si din acei imbecili multi sunt extremisti si sau nationalisti. Genuld e persoane care prefera sa tina tara pe loc, decat sa se destupe la minte si sa paseasca spre viitor.
  Si nu, asta nu este nici pe departe singurul caz de fel, este doar mediatizat.
  Poate ar trebuii sa se faca un reportaj cu numarul alarmant de politisti rasisti.

 4. „Militar de la unitatea din Portul Constanța care a distribuit mesaje antisemite pe Facebook, scos de sub urmărire penală și înaintat în grad” – Romania 2019

  „Sfinte tinerete legionara” 🙂

 5. Si institutul asta tot baga batul prin gard falsificand istoria. Romania nu de bucurie lua toate acele decizii contra evreilor (care nu includ crima), ci doar sub presiuni externe. Putem spune doar ca se alinia la standardele europene.

 6. By the way. Nu stiu daca face bine G4Media ca reventileaza chestiile omului. Daca mai era o gluma asa sugubeata cu Itic OK, dar acolo e pus ceva cu bomba, cu imprastiere…

 7. Termenul ,,semit ,, nu face referire la o categorie etnica ci lingvistica . Acesta ar fi un aspect .
  Al doilea aspect este acela ca nu numai evreii se victimizeaza pe plan global . Doar ca dintre toti se vede cu ochiul liber ca ei obtin cele mai multe si mari avantaje . De orice fel .

 8. Multi ” cunoscatori” pe aici, ca de obicei. Inaintarea in grad, cel mai probabil, s-a facut la termen, nu ca urmarea unei recompense acordate.. Asta inseamna ca acel militar a implitit stagiul in grad prevazut de lege. Inainte sa va dati cu parerea toti habarnistii, cititi legile.

 9. Wow un militar profesionist al armatei române,rasist (Hitler style) si instigator la acte de mass killing terrorism,promovat in grad ….. nu concediat k in orice alta tara civilizata !! LOL Urla balcanismul de ev mediu rau de tot in Romania.Nationalismul Socialist de Romania post decembrista,securist oligarha …. :))