G4Media.ro

Militanții pro-ruși din Lugansk cer referendum pentru alipirea la Rusia

Sursa Foto: DW

Militanții pro-ruși din Lugansk cer referendum pentru alipirea la Rusia

Camera Publică a „RPL” (autoproclamata Republică Populară Lugansk) solicită lansarea imediată a unui referendum pentru alipirea la Federația Rusă, potrivit cotidianului ucrainean Pravda, care citează RIA Novosti, agenția de presă a Kremlinului.

„Militanții s-ar fi adresat lui Leonid Pasechnik, liderul desemnat de Rusia al „RPL”, cerând organizarea imediată a unui referendum privind recunoașterea sa ca una dintre entitățile constitutive ale Federației Ruse”, argumentând că „aderarea la Rusia va asigura securitatea republicii și va deschide noi oportunități pe calea revenirii la o viață pașnică”.

De asemenea, militanții „și-au exprimat încrederea că populația republicii va susține inițiativa”.

În ciuda declarațiilor rusești privind „preluarea controlului asupra întregului teritoriu al regiunii Lugansk”, trupele rusești nu au înregistrat niciun succes după mai bine de jumătate de an de război. La începutul lunii septembrie, armata ucraineană a lansat o contraofensivă.

În 12 septembrie, Administrația militară din regiunea Lugansk a raportat că unele așezări din regiune fuseseră deja eliberate.

În 19 septembrie, armata ucraineană a eliberat satul Bilohorivka de sub ocupația rusească.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Vai de ei „sărmanii”, zilele le sunt numărate!

  2. Pot cere..dar nu sunt parte din rusia . Rusia este mai mca decat Kosoovo si are nevoie de teritorii ? Sau Putin are nevoie de adulații primite pe cadavrele rusilor morti in Ucraina si cu blestemele mamelor din Ucraina ?

  3. Jagardele si hiene de rusznaci neo bolsevici .. 🇷🇺👹💣💣💣💣🗽