G4Media.ro

Miliardarul Rakesh Jhunjhunwala, supranumit ‘Warren Buffet al Indiei’, a murit la vârsta…

Sursa Foto: Facebook / Rakesh Jhunjhunwala

Miliardarul Rakesh Jhunjhunwala, supranumit ‘Warren Buffet al Indiei’, a murit la vârsta de 62 de ani / De profesie contabil, a început să tranzacţioneze acţiuni în timpul liceului / Avea o avere netă de șase miliarde de dolari

Investitorul pe bursă Rakesh Jhunjhunwala, supranumit „Warren Buffett al Indiei” şi care avea o avere netă de şase miliarde de dolari, a murit duminică la vârsta de 62 de ani, a anunţat familia sa, informează Reuters.

De profesie contabil în statul deşertic Rajasthan, Jhunjhunwala a început să tranzacţioneze acţiuni în timpul liceului, iar mai târziu a fost managerul unei firme din domeniu, RARE Enterprises.

„Rakesh-ji a murit înconjurat de familie şi colaboratorii apropiaţi”, a declarat un membru al familiei pentru Reuters. Cauza decesului nu este cunoscută pentru moment.

Promotor al celei mai noi companii aeriene indiene, compania ultra low-cost Akasa Air, Jhunjhunwala a apărut în public cu doar câteva zile în urmă. Miliardarul era căsătorit şi avea trei copii.

Capacităţile excelente de comunicare ale Jhunjhunwala i-au ajutat pe micii investitori să înţeleagă piaţa bursieră, au declarat oameni de afaceri şi bancheri din capitala financiară a Indiei, Mumbai, care au interacţionat cu el timp de 30 de ani. Cunoştinţele sale despre economie şi companii l-au transformat într-o celebritate tv populară.

Printre companiile pe care a mizat Jhunjhunwala se află şi câteva conduse de Tata Group, unul dintre cele mai mari conglomerate din India. Printre acestea se află Tata Motors, fabricantul de ceasuri Titan, Tata Communications şi Indian Hotels Co, care conduce hotelurile Taj.

Alte investiţii sunt Indiabulls Housing Finance, Star Health Insurance şi Federal Bank.

„Suntem profund întristaţi. Noi, la Akasa, nu-i putem mulţumi suficient dlui Jhunjhunwala pentru că a crezut în noi de timpuriu şi pentru că a avut încredere în noi că putem construi o linie aeriană de clasă mondială”, a menţionat într-un comunicat Akasa Air, cofondată de Jhunjhunwala.

Politicieni de prim-rang şi lideri din domeniul afacerilor i-au deplâns moartea în social media.

„Rakesh Jhunjhunwala era neîmblânzit”, a scris pe Twitter prim-ministrul Narendra Modi.

„Plin de viaţă, inteligent şi intuitiv, el lasă în urmă o moştenire de necontestat în lumea financiară. De asemenea, el a fost foarte pasionat de progresul Indiei. Moartea lui ne întristează. Condoleanţele mele familiei şi admiratorilor”, a mai scris Modi.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Am vazut poza si am zis ca este Dancu… teapa, data viitoare..

  2. Ce grăsan!

  3. Asa cum se bat cu pumnul in piept unii mioritici (vezi ministreasa lui Ponta-Ioana Petrescu, vezi Cartu, vezi Ana fiica lui Geoana, flăcăi lui Nastase, vezi Voiculescu useristul) care tipa sa ajunga in borcanul cu miere al Romaniei.
    Indianul asta a absolvit o facultate din India, insa, inteligenta proprie l-a propulsat. Atentie la mioriticii care cred ca avand multe diplome, obtinute in strainatate, ii face mai destepti.

  4. una din primele beizadele de partid, a carui imbogatire marcheaza sfarsitul capitalismului real

    un model pentru hunter, avocatul lui puiu popoviciu si expertul in gaze ucrainiene

  5. Orice ai face, nu ignora animalul din tine ..