G4Media.ro

Mike Pence, omul – cheie care a oprit tentativa lui Trump de…

sursa foto: Facebook\ Mike Pence

Mike Pence, omul – cheie care a oprit tentativa lui Trump de a răsturna rezultatul alegerilor prezidențiale

Vicepreședintele SUA, Mike Pence (61 de ani), a fost omul-cheie al zilei în SUA, el refuzând să accepte presiunea președintelui Trump de a nu certifica rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020. A fost pentru prima oară în cei 4 ani de mandat când Pence, un influent lider al Partidului Republican, s-a delimitat de Trump și a refuzat să îi apere poziția.

Pence, care prezidează ședința comună a celor două camere ale Congresului SUA, a anunțat chiar în debutul plenului că nu are autoritatea legală de a refuza certificarea rezultatului de la alegerile prezidențiale, câștigate de Joe Biden în detrimentul lui Donald Trump.

Pence și-a făcut cunoscut refuzul de a accepta presiunile președintelui Trump într-o scrisoare oficială transmisă membrilor Congresului SUA, reuniți pentru a valida votul popular de la alegerile prezidențiale.

Conduita vicepreședintelui a fost imediat taxată de Trump. Furios, președintele în exercițiu al SUA a lansat un atac pe Twitter la adresa acestuia: ”Mike Pence nu a avut curajul de a face ce trebuia făcut pentru a proteja Țara și Constituția, dând Statelor șansa de a certifica rezultatele corectate, nu pe cele incorecte și frauduloase. SUA cer adevărul”.

Senatorul republican Jim Inhofe a declarat ulterior că a discutat cu Mike Pence despre criticile lui Trump, anunțând că vicepreședintele ”este foarte supărat pe președinte”. Senatorul Inhofe însuși a catalogat comentariile lui Trump drept ”regetabile”.

Decizia lui Mike Pence a fost salutată de mai mulți lideri republicani, de democrați, dar și de influenți ziariști conservatori, printre care și câțiva realizatori de emisiuni ai canalului Fox News.

Pence a fost unul dintre primii lideri republicani care au condamnat puternic violențele produse de suporterii pro-Trump în timpul ședinței Congresului. Mii de susținători ai președintelui Trump au protestat violent miercuri noapte în Washington și au pătruns în sediul Congresului, încurajați de apelurile acestuia la nerecunoașterea rezultatului alegerilor. În urma violențelor, patru persoane au fost ucise.

sursa foto: Facebook\ Mike Pence

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

24 comentarii

 1. Un tradator la fel ca aia care l-au tradat pe Dragnea.

 2. Ce sa vezi.

  Un conservator s-a opus lui Trump.

  Unde sunteti progresistilor?

  • Au treburi mai bune de facut.

  • @Crop

   Te-ai trezit? Ai auzit de Lincoln Project? Republicani până în măduva oaselor, muncesc de ceva timp să oprească delirul lui Trump. Tot respectul pentru acești oameni care au avut curajul să spună adevărul încă de dinainte ca Trump să încerce o preluare cu forța a întregii țări. Puteau să se mintă singuri că nu-i chiar atât de grav, că există intrepretări, etc, dar au ales să fie onești.

  • Conservatorii care s-au opus lui Trump se numesc John McCain, John Kassich, Ben Sasse.

   Pence a fost lacheul lui Trump inclusiv dupa alegeri si i-a cantat in struna timp de inca 2 luni.
   E doar ipocrit.

   Nu e nici un erou ca a facut ceva doar cand era sub asediu direct si il cautau fanaticii sa il linseze( sa stea de vorba un pic, in limbaj trumpian).

 3. Trump – Out

  M-am saturat sa aflu ce face el in fiecare zi.

  • Nu o sa mai auzi de presedintele USA, sau o sa auzi la fel de mult cum auzim de Johannis
   Esti sigura ca vrei asta ?
   Eu nu .

   AMEN and A Woman

 4. Pt cine nu știe Pence e creștin evanghelic născut din nou de peste 60 ani, nu progresist lgbtist

 5. Urmariti Netflix-ul…Sa vedeti ce serial bomba iese peste vreun an-doi despre „viata si nazbatiile lui Trump in aripa de West..”

  • Autorul Articolului Alexandru Mihaiescu zice tot felul de aiureli !.
   Pence n-a oprit nimic. Echipa Joe Biden si Mahala Harris ar fi fost Confirmati Presedinte si Vice-Presedinte in cateva zile si fara ,,interventia” lui Pence.
   Iar Pence nu e deloc un ,,influent membru” in Partidul Republican.
   Intr- o asa zisa ,,ierarhie a partidului” Pence ar fi doar pe locul 10-20 sau chiar mai jos.

 6. Pence și-a jucat bine cartea. Probabil își dorește sa candideze in 2024

  • Nu, Pence e ceea ce se numeşte un creştin evanghelic adevărat care cunoaşte valorile Bibliei. Trump e doar un bufon care s-a folosit politic de valul conservator-evanghelist pentru interesele sale, dar care nu dă doi bani pe principiile creştine. Creştinii sunt buni pentru Trump doar câtă vreme i se supun, când nu îl mai ascultă……gata, nu mai sunt buni, sunt laşi etc.

 7. Asta se numeste DEMNITATE!

 8. Sau invers, Trump e bun pentru creștini doar câtă vreme le confirmă agenda și le vântură obsesiile. Când o ia pe arătură și nu mai poate fi apărat nici măcar de poale lungi… gata, nu mai e bun, e nebun, bufon, etc…

 9. Trump, fără nici o discuție nu e un bun creștin dar s-a comportat net superior majorității creștine din politica americana. Deși, alegerile americane au fost categoric falsificate creștinii evanghelici nu și-au aparat voturile. 47% dintre americani cred ca alegerile au fost falsificate. Nimeni nu s-a obosit sa verifice care este adevărul. Republicanii s-au comportat fix ca pesedistii, au colaborat cu statul paralel, acceptând victorie mincinoasă a comuniștilor. De astăzi înainte nu trebuie sa ne mai indoim:Marea Resetare va avea loc fix cum a fost programata. Ați văzut secera și ciocanul pe mainile celor întrați în Capitoliu? Ei, bine, aceasta va fi emblema Capitoliului.

  • Ce fel de resetare?

  • Trump nu e un bun crestin? Blasfemie!

   E un crestin fantastic, cel mai mare. Nimeni nu e mai crestin decat el, nimeni de la Isus incoace nu a facut mai multe pentru crestini.

   Ar trebui sa aiba o vorba si cu tine patriotii de ieri, nea Avrame. Cum indraznesti sa vorbesti asa despre Trump.

  • Nu, nu s-a obosit nimeni sa verifice. Te auzi ce spui? N-au numarat decat de vreo 3 ori voturile in Georgia, cu acelasi rezultat, si Trump tot nu a fost in stare sa recunoasca ca a pierdut.

 10. Ce sa spun? Tu ești AVRAM IANCU, cu nume special? Sper sa nu abuzezi de numele patriotului ardelean. Ai și pocnit-o cu comparația Republicani-PSD-isti. Tu ce ești, nu ai trăit în comunism, în tara asta fosta comunistă și hacuită de hoți foști securiști, fii sau nepoți de securisti, care se dau cinstiți și democrați atlantisti, anti comunisti? Ipocritilor opriti-va ca ati dihocat unitatea poporului și ati mocirlit imaginea tarii în afara granitelor, punând pe ea etichete false după 30 de ani de la dispariția comunismului. Mai este comunism in tara asta? Mai exista PCR frecventabil de către populație? Nu va este rușine ipocritilor?

 11. Trump , singurul președinte , de care am cunoștință , că a ridicat Biblia sus în văzul lumii, în zilele noaste!Trum , cum spune și Avram , mai sus a fost un apărător al cretinilor și al lui Israel, și nimeni nu-i va putea contesta aceste lucruri. Trump singurul om politic de anvergură , care s-a manifestat ca un apărător al creștinilor . Fără acest scut politic, creștinii vor fi asaltați din ce în ce mai agresiv de slujitorii satanei .