G4Media.ro

Mii de rezidenţi au primit ordine de evacuare din cauza incendiilor de…

sursa foto: Pixabay.com

Mii de rezidenţi au primit ordine de evacuare din cauza incendiilor de vegetaţie din sudul Australiei

Peste 2.000 de persoane au primit joi ordine de evacuare din oraşe situate în statul australian Victoria din cauza unui incendiu de vegetaţie care a scăpat de sub control, informează Reuters.

Serviciile de urgenţă regionale le-au ordonat rezidenţilor din oraşele Raglan şi Beaufort, unde locuiesc circa 2.000 de persoane, precum şi celor din regiunile învecinate să-şi părăsească locuinţele cât încă mai pot face acest lucru în siguranţă şi să se îndrepte spre est, către centrul regional din apropiere, Ballarat, situat la o distanţă de 95 de kilometri vest de Melbourne.

Flăcările au cuprins o suprafaţă de circa 50 de kilometri pătraţi la nord-vest de Ballarat. O suprafaţă de mărime similară a fost cuprinsă de flăcările scăpate de sub control puţin mai departe spre vest.

Prim-ministrul acestui stat, Jacinta Allan, a spus că au fost mobilizaţi peste 1.000 de pompieri, asistaţi de 24 de aeronave şi peste 100 de vehicule. Efectivele vor fi suplimentate în curând.

”Evacuarea imediată este cea mai sigură opţiune pentru aceste comunităţi”, a declarat ea în cadrul unei conferinţe de presă. ”Dacă sunteţi localizaţi în aceste zone, vă rog să ţineţi cont de acest sfat, vă rog să acţionaţi acum ca să vă salvaţi viaţa”, a adăugat Jacinta Allan, transmite Agerpres.

Potrivit oficialilor australieni, nu au fost raportate daune ale proprietăţilor, dar este încă prea devreme pentru o evaluare precisă.

Regiuni extinse de pe teritoriul acestui stat sunt vizate de o alertă pentru incendii, iar Biroul de Meteorologie a emis joi avertizări privind pericol de incendii extreme ce vizează mai multe districte din cauza vânturilor uscate şi fierbinţi, precum şi a potenţialului de furtuni.

Incendiile de la vest de Ballarat s-ar putea înrăutăţi în timpul serii serii de joi până aproape de miezul nopţii, când vânturile vor începe să se domolească, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Jason Heffernan, comandantul Country Fire Authority.

Temperaturile depăşeau 40 de grade Celsius în nord-vestul statului Victoria joi la ora locală 15:00 (04:00 GMT).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...