G4Media.ro

Mii de pești morți pe Olt, în zona Făgărașului / ”E o…

Sursa foto: Salut Făgăraș

Mii de pești morți pe Olt, în zona Făgărașului / ”E o undă de poluare, încă nu știm de unde este”

În ultimele zile, pe cursul râului Olt au fost observați mai mulți pești morți, iar câțiva făgărășeni au surprins acest lucru într-o filmare, care a devenit virală pe internet, relatează Salut Făgăraș. Autoritățile susțin că este vorba de o undă de poluare, la moartea peștilor contribuind seceta și lipsa de oxigen în apă.

”Este o undă de poluare, care nu știm încă de unde este, vine de undeva de mai sus, de la Comăna, spuneau și cei de la SEGA Brașov, să fie de pe Rîul Negru, ar fi fost ploi torențiale și de acolo vine tulbureală. Oltul a fost foarte scăzut în ultima perioadă, lipsa de oxigen, noi am mai avut probleme pe secetă, oxigenul redus în apă, plus unda de viitură venită cu tulbureală, se văd valuri de particule fine de tulbureală în apele râului, ajung la branhiile peștelui și îl omoară. Asta ar fi cauza. Aseară a venit unda, după ora 20.30, la ora 21.00, ne-am constituit într-o comisie, la podul Hălmeagului, comisie formată din reprezentanți ai DSVSA Brașov, SEGA Brașov, AVPS Făgăraș, polițiști, criminaliști. Au făcut măsurători, fotografii, s-a întocmit un proces verbal acum așteptăm rezultatele analizelor”, a declarat Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș.

IPJ Brașov a anunțat că va demara o anchetă în acest caz.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. A deschis picioarele karatista sau gura mustață?

  2. „Unda de poluare” avem in fiecare noapte in Bucuresti, hidrogen sulfurat/gaze de depozit si emanatii de la statie de cogenerare/biogaz de la Rudeni, Chiajna, de 20 de ani.
    Desi este evidenta si usor de identificat sursa, cu protectia politica corespunzatoare de la cel mai inalt nivel, nici Garda de Mediu si nici APM nu reusesc sa identifice sursa „undei de poluare”…
    Asa ca ce ne mai miram in cazul de fata?

  3. Păi nimeni nu cercetează cam ce deversează marile crescătorii de porci din amonte de prin județul Covasna. Omerta funcțiomează din cauză de UDMR