G4Media.ro

Mii de manifestanţi s-au adunat din nou la Minsk, pentru a protesta…

Sursa Foto: Agerpres/ EPA/TATYANA ZENKOVICH

Mii de manifestanţi s-au adunat din nou la Minsk, pentru a protesta împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko

Mii de manifestanți s-au adunat din nou în capitala belarusă, sâmbătă, pentru a protesta împotriva realegerii preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, a transmis AFP.

Oamenii s-au îndreptat spre staţia de metrou Puşkinskaia, la vest de centrul oraşului Minsk, pentru a aduce un omagiu unui manifestant mort în apropiere, în timpul unei demonstraţii ce a avut loc luni.

„Nu violenţei!”, „Trăiască Belarus”, au scandat manifestanţii, purtând flori sau făcând semnul victoriei cu degetele.

În acelaşi timp, între 500 şi 700 de persoane s-au adunat împreună cu familia decedatului în jurul sicriului său, expus într-un alt cartier al capitalei.

De duminica trecută, zeci de mii de manifestanţi  ies în stradă, în întreaga țară, pentru a contesta  realegerea lui Aleksandr Lukaşenko. Oamenii acuză fraude masive în procesul alegerilor.

Protestele au fost contracarate cu violență de către forțele puterii.

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a discutat sâmbătă telefonic cu omologul său rus, Vladimir Putin, pe tema protestelor, a informat agenţia de presă de stat Belta.

„Preşedinţii au discutat despre situaţia actuală din interiorul şi din afara Belarusului”, a indicat agenţia belarusă Belta pe canalul său de Telegram, la scurt timp după ce preşedintele Lukaşenko a cerut să vorbească cu Putin despre „ameninţarea” despre care a spus că vizează ţara sa şi „întreaga noastră regiune”.

Sursa Foto: Agerpres/EPA/TATYANA ZENKOVICH

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. La București pe 10 August au fost sute de mii si UE n-a mai făcut spectacol.