G4Media.ro

Mii de israelieni au protestat împotriva premierului Netanyahu cu trei zile înaintea…

Sursa foto: Facebook / Benjamin Netanyahu

Mii de israelieni au protestat împotriva premierului Netanyahu cu trei zile înaintea alegerilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă, la Ierusalim, în faţa reşedinţei prim-ministrului Benjamin Netanyahu, cerând demisia politicianului cu doar trei zile înaintea alegerilor, al patrulea scrutin în ultimii doi ani, informează Reuters.

Protestatarii au umplut străzile închise traficului de către poliţişti, fluturând steaguri, lovind tobe şi solicitând înlocuirea politicianului în vârstă de 71 de ani.

Numărul participanţilor a fost mai mare comparativ cu alte proteste anti-Netanyahu, presa israeliană estimând că la manifestaţie au participat aproximativ 20.000 de persoane.

Deşi este de aşteptat ca Likud, partidul de dreapta al premierului contestat, să iasă învingător la alegerile din 23 martie, potrivit sondajelor de opinie nu se prefigurează un câştigător clar, care să aibă majoritatea în parlament şi astfel să poată forma un guvern, situaţie similară cu ceea ce s-a întâmplat la cele trei alegeri anterioare.

Presiunile asupra premierului Netanyahu au crescut în perioada pre-electorală, acesta fiind judecat pentru corupţie şi acuzat de adversari pentru proasta gestionare a pandemiei de COVID-19.

Netanyahu speră că programul de vaccinare rapidă al guvernului său, care a permis redeschiderea unei mari părţi a economiei Israelului după trei lockdown-uri, precum şi seria de acorduri de normalizare a relaţiilor cu ţările arabe, să îi dea impulsul necesar pentru a obţine majoritatea în parlament.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu se confruntă cu acuzaţii de luare de mită, fraudă şi abuz de încredere, acuzaţii pe care le neagă.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...