G4Media.ro

Mii de israelieni au manifestat în Tel Aviv pentru eliberarea ostaticilor deținuți…

sursa foto: captura video

Mii de israelieni au manifestat în Tel Aviv pentru eliberarea ostaticilor deținuți în Gaza şi demisia guvernului Netanyahu

Câteva mii de israelieni au ieşit în stradă sâmbătă, unii cerând eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza, iar alţii demisia guvernului, informează dpa conform Agerpres.

Rude ale ostaticilor l-au acuzat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că a subminat negocierile în curs cu Hamas, desfăşurate prin mediatori internaţionali.

Un acord ar putea „aduce ostaticii acasă mâine”, a spus mama unui tânăr israelian reţinut în Gaza, în discursul ei.”Am votat pentru tine, a strigat ea, adresându-se premierului Netanyahu. Când vei vota pentru mine?”

Participanţii la un alt miting care a avut loc la Tel Aviv au cerut demisia guvernului şi organizarea de noi alegeri.

Mai târziu, sâmbătă seara, mai multe sute de manifestanţi au blocat o parte din traficul de pe principalele artere ale oraşului şi cel puţin şapte dintre protestatarii implicaţi au fost arestaţi.

Demonstraţii similare, în care protestatarii au cerut eliberarea ostaticilor, au avut loc la Ierusalim şi Haifa.

Egipt, Qatar şi SUA încearcă să negocieze o încetare a focului de durată, în mai multe etape, care să permită un schimb de ostatici cu prizonieri palestinieni. Negocierile înregistrează însă progrese lente.

Între timp, armata israeliană continuă să efectueze lovituri aeriene masive şi o ofensivă terestră în Fâşia Gaza. Peste 28.000 de palestinieni au murit în acest război, cei mai mulţi dintre aceştia fiind civili.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Demisia guvernului Netanyahu?! … Foarte probabil, cei care au cerut acest lucru vor fi acuzați de antisemitism.