G4Media.ro

Mihnea Costoiu: Sistemul hibrid este o soluţie de avarie şi este lăsată…

Mihnea Costoiu: Sistemul hibrid este o soluţie de avarie şi este lăsată această responsabilitate pe umerii părinţilor şi profesorilor / Sunt profund nemulţumit de felul în care începem anul universitar

“În primul rând, este o dezorganizare totală, iar şcolile, profesorii, părinţii şi elevii sunt lăsaţi de izbelişte să se descurce cum pot. În al doilea rând, sistemul hibrid este o soluţie de avarie şi este lăsată această responsabilitate pe umerii părinţilor şi profesorilor”, a declarat pentru Agerpres rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu.

Senator PSD și fost ministru delegat pentru Învățământ Superior în Guvernul Ponta, Mihnea Costoiu a afirmat că “soluţiile la preuniversitar sunt soluţii de avarie”. “După cum ştiţi, o parte dintre elevi, indiferent de soluţie, nu au acces la tablete”, a continuat Costoiu.

Rectorul Universității Politehnica din București a susținut că: “Eu, personal, sunt profund nemulţumit de felul în care începem anul universitar alături de întreaga societate românească”.

În ceea ce privește situația din preuniversitar, Mihnea Costoiu a declarat că cei care conduc unităţile de învăţământ “sunt într-o situaţie absolut disperată. Pentru că, dacă de principiu vorbind descentralizarea, este un lucru bun, fuga de responsabilitate, de fapt, a înlocuit aşa-zisa descentralizare, pentru că, la nivelul Guvernului, la nivelul Ministerului Educaţiei, la nivelul Ministerului Sănătăţii toată lumea (…) s-a spălat pe mâini şi a mutat responsabilitatea la şcoală fără să dea şcolii nimic din ceea ce trebuie să aibă şcoală. Nu are resurse financiare, nu are resurse umane, nu are metodologii foarte clare”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Descentralizarea produce : implicarea tuturor membrilor comunitatilor in luarea celor mai bune decizii .
  Muta responsabilitea la cei direct interesati in as ajuta semenii comunitari si la cei care cunosc mai bine trebuintele comunitatii in cauza .
  Creeaza o forma noua de concurenta in a aduce si promova in functii , la nivelul invatamintului si sanatatii si nu numai ,oameni priceputi ,ce pot ajuta si se vor dedica comunitatii .
  Obliga structurile alese din Teritoriu – primarii – spitale , sectii de politie, biserici, etc etc . ,membrii acestora , in as revizui comportamentul fata de cetateanul comunitar .
  Determina o modificare reala a intelegerii nevoilor comunitatii incepind cu cele mai fragede virste .
  Accentueaza nevoia de digitalizare si democratizare a intregii comunitati .
  Apropie , ca model de intelegere , membrii comunitatilor .
  O unica si nesperata sansa de a schimba invatamintul in bine . Profesorii de o anumita virsta , ce au si alte probleme medicale , ies la pensie . Cei care nu stapinesc -predarea lectiilor – in sistem online , fie invata , se scolarizeaza pe acest subiect , fie pleaca in alta parte .
  Scolile ,se modernizeza , se igienizeza, se doteaza corespunzator .
  Concurenta pentru a asigura un invatamint de calitate creste , profesori competenti , personal administrativ calificat , scoli mai curate si mai estic aratate lumii ,vor fi parte a noilor nevoi comunitare .
  Decizia , uneori arbitrara ,a unui profesor , ce favorizeaza, din motive diverse ,un elev sau categorii de elevi dispare .
  Comportamentele , ce de multe ori devin ingrijorator de agresive ,verbal sau corporal , vot fi si ele eliminate incet ,incet, din structura individuala a celor ce inca se comporta in acest fel .
  Factorii de decizie din cadrul comunitatilor si ca vor si ca nu vor vor ,trebui sa actioneze la vedere ,ceea ce este bun pentru copii lor trebuie sa devina bun pentru copiii tuturor membrilor din comunitate .
  Civilizatia vine peste noi ca un tavalug .Nu ne mai putem impotrivi .

 2. manipedi loveste din nou :))

 3. Bine că erai mulțumit când erai șef la Educație, deși nu te-ai confruntat cu o asemenea problemă ca pandemia de acum. Nu ești în stare să iei măsuri pentru Școala ta ? Demisia politruc pesedist, lasă pe cine e în stare.

  • Ai dreptate, în 30 de ani nu au făcut nimic, să nu greșesc au făcut analfabeți funcționali, nu-i de mirare că nu percep situația actuală, și se tot plâng ca o hoașcă bătrână.