G4Media.ro

Mihnea Costoiu, după condamnarea în primă instanță la 3 ani de închisoare:…

Mihnea Costoiu, după condamnarea în primă instanță la 3 ani de închisoare: Instanţa nu a ţinut cont de niciunul dintre argumentele pe care le-am adus. Sunt decis să îmi apăr dreptatea şi voi merge mai departe

Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, s-a declarat joi „şocat de decizia” instanţei în cazul său, pe care spune că o respinge, şi anunţă că îşi va apăra mai departe dreptatea.

„Sunt şocat de decizie şi o resping. Instanţa nu a ţinut cont de niciunul dintre argumentele pe care le-am adus. Sunt decis să îmi apăr dreptatea şi voi merge mai departe”, a declarat, pentru Agerpres, Mihnea Costoiu.

Mihnea Costoiu, fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, în prezent rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti, a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un dosar cu prejudiciu de 10 milioane de euro legat de închirierea bazei sportive „Cutezătorii” către fostul tenismen Dinu Pescariu.

Potrivit deciziei instanţei, judecătorii au dispus suspendarea executării celor trei ani sub supraveghere, pe un termen de încercare de trei ani, perioadă în care Mihnea Costoiu trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul ADP – Sector 1 sau Arhiepiscopia Bucureştilor.

De asemenea, magistraţii au dispus confiscarea de la Mihnea Costoiu a sumei de 267.577 de euro (echivalent pentru 1,2 milioane lei), fiind menţinut sechestru asigurator pe bunuri deţinute de acesta.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Nu pușcăria este problema, tu ar trebui să achiți prejudiciul. Prea ducem în spatele nostru toți hoții și evazioniștii.

  2. Ca să nu pătați imaginea instituției de prestigiu pe care-o conduceți, dați-vă demisia până vă rezolvați problemele cu justiția și după aceea reveniți!

  3. Vă dați seama cat au furat oamenii ăștia daca doar cu asta i_au prins și după atâția ani?

  4. Tanti Cati si ciracii ei au transformat Politehnica intr-o cloaca psd-ista.
    Fie-i tarina ușoară! Politehnicii.

  5. Al doilea articol pe subiect si tot nu inteleg pt ce a fost condamnat. A semnat si nu avea dreptul? A instrainat la pret subevaluat? Ce a facut, concret?