G4Media.ro

Mihail Vlasov se întoarce în spatele gratiilor. Fostul șef al Camerei de…

Mihail Vlasov se întoarce în spatele gratiilor. Fostul șef al Camerei de Comerț a fost condamnat definitiv la 8 ani la închisoare pentru corupție

Mihail Vlasov, fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrii a României, a fost condamnat, marți, la 8 ani de închisoare de Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia este definitivă și se pune în executare. Pedeapsa este micșorată față de cea din prima instanță, când a primit 9 ani și 10 luni. Fiica sa, creatoarea de modă Ingrid Vlasov, implicată în dosar, a scăpat ca urmare a încetării procesului penal.

Acuzațiile procurorilor

DNA susţine că, în perioada 2008 – 2014, Mihail Vlasov, abuzând de funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta.

Potrivit procurorilor, au fost adus grave prejudicii atât Camerei de Comerţ, cât şi SC Romexpo SA, la care CCIR este acţionar majoritar.

„După ce a preluat conducerea CCIR, Mihail Vlasov a întreprins acţiuni astfel încât bani din bugetul instituţiei să ajungă la diverse entităţi/societăţi comerciale, în scopul sprijinirii intereselor materiale proprii sau ale unor membri de familie, prin încheierea de contracte şi convenţii. Concret, el şi-a folosit autoritatea şi influenţa faţă de inculpatele Ştefănescu, Grigorescu şi Suciu, pe care le-a determinat să semneze contracte în fals, având drept scop însuşirea şi respectiv folosirea resurselor materiale ale celor două entităţi”, spun anchetatorii.

DNA menţionează că, prin contractele semnate, respectiv contracte de închiriere, contracte de prestări servicii sau colaborare, contracte de asistenţă juridică cu Cabinetul Individual „Avocat Mihail M. Vlasov”, au fost direcţionate sume de bani sau au fost puse la dispoziţie imobile din patrimoniul CCIR şi Romexpo la preţuri derizorii, în favoarea lui Mihail Vlasov şi a unor membri de familie.

„Mihail Vlasov şi-a însuşit sume de bani din bugetul CCIR, pe care le-a cheltuit în interes propriu, după cum urmează: suma de 47.599.382,90 lei retrasă din ‘Fondul la dispoziţia biroului de conducere/Fond la dispoziţia preşedintelui’, prevăzut în bugetul CCIR, ridicată în numerar, pe bază de dispoziţii de plată către casierie; suma de 702.487,68 lei retrasă din contul bancar al CCIR, prin plăţi efectuate cu cardul către mai multe cazinouri, pentru participarea la jocuri de noroc, fără să o restituie”, mai spune DNA.

Conform DNA, Mihail Vlasov şi celelalte persoane, prin actele şi faptele lor, au produs prejudicii patrimoniilor Camerei de Comerţ şi societăţii Romexpo de peste 54,3 milioane lei, respectiv de aproximativ 6,1 milioane lei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

 1. Așteptăm și șefii de la Curtea de Conturi, ca să nu fie discriminare!

 2. Marele vlasov!
  Un prostalau intrat in combinatii cu camatarii.
  Ce de bani dna mona!!

  • Vaca de la CCR-UL rusesc-comunist al româniei, care s-a mozolit cu acest zăbălos, când îl urmează?
   Botoxul din buzele lor are aceași sursă (medicală).
   Două mizerii umane ale corupției moldovenești.

 3. si uite asa * valorile* noastre, * constiintele* noastre sunt reduse la tacere!

  si cu creatoarea de moda ce s-a intamplat?

 4. Asta isi rade in barba. Nu l-au prins nici cu a suta parte din cat a furat.

 5. Alooo..pai cum a fost posibil..ce faceau autoritatile..cumva ginersu’ era mare sef la interne cand fura taticu..bani de botox la fete..mi-ar scarba de voi!!

 6. A fost de notorietate că Vlasov prăduia banii CCI.
  A trebuit să treacă 6 ani pentru a fi oprit??? (”….în perioada 2008 – 2014….”)

 7. Sa crapi in inchisoare, dupa ce nevasta i-a murit de covid.Trista sfarsit!!!

 8. Casele, casele si banii.
  Vrem executii finaciare televizate cu corupti ramasi in curul gol stand pe la rude dupa eliberare si chinuindu-se sa obtina un job la brutaria din cartier.

  Fara confiscarea averilor ilegale nu ne facem bine !

 9. Cum adica sa sa reintoarca la inchisoare? Eu credeam ca e de mult acolo si gardienii au aruncat cheia de la usa celulei in fantana.

 10. Enervant este faptul ca pt toti senzatia este ca ICCJ calculeaza scaderea pedepselor parca pt a-i ajuta pe banditi sa iasa mai repede din inchisoare.

  PS. Reducerea pedepsei cu un an si 10 luni echivaleaza avand in vedere scaderile legale (1/2din pedeapsa pt ca e trecut de 60 de ani, scaderea din pedeapsa de executat ca urmare a muncii la biblioteca pe care o va presta- precis ca va fi sef-, scaderea a 6 zile din fiecare luna de pedeapsa pt conditiile necorespunzatoare de la locul de detinere), cu o eliberarea conditionata mult mai rapida decat ar fi meritat, respectiv cu vreo 4-5 ani !

  PPS. Deloc justificat ! :(((

 11. Dacă vorbește Înpăratul 1% din ce știe – pică zeci de mafioți milionari în euro. Sunt anumite personaje care dacă stai vis-a-vis de ele pe stradă, banii din buzunarele tale sunt atrase de gravitatea corupției din ei. Înpăratul e genul de băiat atât de descurcăreț, că face bani și din aer. Un exemplu de afacerist (hoț) de mare succes într-o țară de mâna a treia.

 12. tudorele, dornene, mona, faceti ceva !