G4Media.ro

Mihai Șora, amenințat cu procese de Dan Voiculescu / Filozoful a scris…

Sursa Foto: Colaj G4Media.ro/ Inquam Photos

Mihai Șora, amenințat cu procese de Dan Voiculescu / Filozoful a scris că fondatorul Antenelor este ”turnător cu ifose de intelectual” după ce a publicat la Editura Academiei / Voiculescu, ajutat cu un referat de Isărescu

Fondatorul Antenelor, Dan Voiculescu, l-a amenințat cu procese pe Mihai Șora și i-a cerut să șteargă postările referitoare la el, după ce filozoful l-a făcut ”turnător cu ifose de intelectual” în urma publicării unei cărți la Editura Academiei Române. Informația a fost publicată de Cătălin Teniță pe Facebook și confirmată pentru G4Media.ro de familia Șora.

Newsweek.ro a dezvăluit că Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, care e și membru al Academiei Române, a semnat unul dintre cele două referate care au făcut posibil ca Editura Academiei să publice cartea lui  Dan Voiculescu.

Mihai Șora a revenit miercuri seară cu o postare pe Facebook, cu trimitere clară la legăturile cu securitatea ale lui Isărescu și Voiculescu: ”Ați învățat la școală despre Manole și Ana, Felix și Otilia… Realitatea este alta: Manole și Felix.Restul e literatură”.

Colegiul CNSAS a trimis instanței, în iunie 2020, nota de constatare pe numele lui Mugur Isărescu, identificat cu numele conspirativ „Manole” în documentele fostei Securități, în iunie 2020. Procesul a fost suspendat în aprilie, după ce Isărescu a contestat la Curtea Constituțională legea de funcționare a CNSAS.

Potrivit documentelor CNSAS, guvernatorul BNR ar fi fost recrutat de Securitate pe când era cercetător la Institutul de Economie Mondială. Notele informative le-ar fi dat în perioada 1979 – 1989, iar în ele erau denunțate acțiuni potrivnice regimului dictatorial comunist, scrie Radio Europa Liberă.

În cazul lui Dan Voiculescu, Curtea de Apel București a stabilit în februarie 2013 că a fost colaborator al Securității sub numele conspirativ Felix. O verișoară a lui Voiculescu, Paraschiva Silaghi, l-a acuzat ulterior, într-un alt proces, că și-a turnat propria familie.. Paraschiva Silaghi a fost unul din martorii cei mai importanţi în procesul pe care Dan Voiculescu l-a deschis împotriva CNSAS, care a i-a dat verdict de poliţie politică.

Voiculescu a fost condamnat în august 2014 la zece ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). A fost eliberat condiționat în iulie 2017, după aproape trei ani de închisoare la Rahova.

Cine a participat la lansare

Partidul fondat de Voiculescu (PPUSL) anunțat pe data de 27 mai evenimentul lansării cărții.

“Profesorul Dan Voiculescu a lansat, joi, la Biblioteca Academiei Române, Tratatul Umanismului Pragmatic, o lucrare amplă dedicată doctrinei pe care a fondat-o în urmă cu mai bine de trei decenii“, se arată în comunicatul PPUSL.

Potrivit comunicatului oficial, la lansare au fost prezenți, printre alții, actorul George Mihăiță, Teodor Meleșcanu, Alessandra Stoicescu, Octavia Geamănu, Gabriela Firea, Daniel Zamfir, deputații umaniști Ana Loredana Predescu, Grațiela Gavrilescu, Steluța Cătăniciu și Vlad Popescu, Cristian Popescu Piedone și Ramona Ioana Bruynseels, candidat umanist la alegerile prezidențiale din 2019.

Postarea lui Mihai Șora

Tot pe 29 Mai, la scurt timp după eveniment, Mihai Șora a publicat pe Facebook o postare în care punea în discuție demersul Editurii Academiei.

Redăm mai jos integral postarea:

”Aflu că Editura Academiei Române îl publică pe Dan Voiculescu, turnătorul cu ifose de intelectual ale cărui fapte de corupție (pentru care a fost condamnat penal) și poluări din spațiul mediatic, prin mercenarii angajați la trustul său, sunt îndeajuns de cunoscute oricărui om onest, cu mintea clară, pentru a nu putea fi nici minimizate, nici trecute cu vederea.

Cum a ajuns un asemenea personaj să pună numele Academiei pe copertă? Prin ce complicități, legături subterane, transfer de fonduri (căci, în mod probabil, au fost cumpărate niște „indulgențe“ acolo)?

Nu sunt adeptul generalizărilor isterice, al vinovăției colective, al anatemei aruncate la întâmplare, peste o întreagă instituție. Uscături există pretutindeni și nu razi de pe fața pământului o pădure pentru câteva crengi care zac pe jos, putrede.

1. Academia Română și Editura Academiei Române sunt două entități distincte, cu aparat administrativ distinct. Chiar dacă prima o include pe cea de-a doua din punct de vedere formal, ambele primind finanțare de la stat, ele funcționează cu directori, președinți, secretari etc., deci personal decizional și executiv diferit, având, de altfel, personalitate juridică diferită.

2. „Stânga să nu știe ce face dreapta“: vorba aceasta biblică îndemnând la smerenie a fost adesea deturnată, iar Academia pare să fie un exemplu de manual: separarea administrativă și juridică a Academiei Române de celelalte organisme din subordinea ei 𝐧𝐮 ar trebui să fie și una morală: 𝐚𝐜𝐞𝐥𝐞𝐚𝐬̦𝐢 principii ale integrității, ale onestității intelectuale și, da, ale științificității guvernează, teoretic, nu doar forul academic, ci și stâlpul lui intelectual care este editura. Nu poți publica orice, în orice formă, și nici pe oricine la editura care poartă numele Academiei, oricâtă autonomie ar avea această editură față de instanța tutelară. Este simplu și curent în orice țară care își respectă cărturarii și pune preț pe mințile lor. Publicarea lui Dan Voiculescu la Editura Academiei reprezintă o insultă nu doar pentru abstracția numită „instituție“, cu siglă și ISBN, ci tocmai pentru oamenii care gândesc ai României, fie că sunt academicieni sau nu.

3. Prima măsură pe care aș lua-o dacă mi-ar sta în putere ar fi să destitui persoana care se află în spatele acestei abominații: cine și-a dat acordul pentru publicare? Cine a semnat bunul de tipar? Din ce fonduri s-a făcut imprimarea? Există responsabilități (chiar și într-o instituție publică!), iar ele nu sunt vorbe, formule lipsite de acoperire sau de sens.

4. Pentru că trăim într-o democrație, Dan Voiculescu este liber, firește, să-și publice scrierile, însă Editura Academiei nu are libertatea de a-și macula numele și portofoliul cu un asemenea ”autor“.”

Explicațiile Academiei

Pentru a publica la Editura Academiei Române, un autor trebuie să îndeplinească o serie de criterii. Lucrarea trebuie evaluată de o comisie de specialitate formată din membri ai Academiei Române.

„Editura Academiei Române are personalitate juridică și este ordonator de credite. Editura nu poate publica nicio lucrare fără cel puțin două referate de specialitate. Avizul pentru publicare îl dă, de regulă, secția Academiei în specificul căreia se încadrează lucrarea respectivă. De difuzarea lucrărilor publicate se ocupă nu Academia, ci exclusiv Editura”, a precizat, pentru Newsweek România, președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop.

Acordul pentru publicarea lucrării lui Dan Voiculescu a fost dat de Secția de Științe Economice, Juridice și Sociologie, care este condusă de șeful BNR Mugur Isărescu.

„În cazul acestei lucrări, conducerea Academiei Române nu și-a dat niciun fel de acord, nici colectiv (Biroul Prezidiului sau Prezidiul) și nici individual, prin președinte, vicepreședinți sau secretar general. Orice lucrare publicată la Editura Academiei Române are nevoie de cel puțin două referate de specialitate și de avizul secției din Academie în specialitatea căreia se încadrează lucrarea respectivă.

Pentru lucrarea în cauză, avizul a venit din partea Secției de Științe Economice, Juridice și Sociologie, iar referatele au fost semnate de dl acad. Mugur Isărescu și de dl prof. Gheorghe Zaman, membru corespondent al Academiei”, a mai precizat Ioan-Aurel Pop pentru Newsweek România.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

103 comentarii

 1. Fiecare face ce stie:filozoful emite judecati de valoare, turnatorul( vezi sentinta judecatoreasca) ameninta.Mai constatam ceva, turnatorii se sprijina unul pe altul, felix- manole.

  • Doi bolsevici se baga-n seama .

  • Oare ce e mai grav, sa fii condamnat ca securist de o instanta postdecembrista sau sa fi fost secretarul Anei Pauker? Nu cumva securistul striga securiștii!

  • Problema acestor brute nu e ca ne fura de ne usuca, comit atrocitati si distrugeri mai rau decat invaziile barbarilor mongoli.

  • Care fiozof, fă ? Ce filozofie mai poate să facă mumia aia bolşevică, şora, sclavetele stalinistei Ana Pauker, in floarea vieţii la 104 ani ? Iar pe facebook, stai cuminte, nu scrie el căci este o legumă, scrie umflata aia de nevastă.sa si ratatul ăla de fi.su..😜⚰️💀☠️

  • Mumia bolşevică șora a fost sclavetele stalinistei Ana Pauker, si cu asta se înţelege totul..😜

 2. mai degraba: un borfas a carei avere furata de la poporul roman nu mai poate fi numarata, cu ifose de intelectual. Caracteristica de turnator la securitate este doar un bonus, borfasul este o categorie dominatoare.

 3. Asta e emblema României, cât va mai exista:
  Un turnător chinuie un intelectual.

  Din păcate, Mihai Şora e prea bătrân să mai emigreze, dar noi încă putem.

  • Cine este “intelectualul”? Secretara Anei Pauker sau Securistul cu A3? Eu văd doar 2 bolșevici pe care nu ii va plânge nimeni când inevitabil se vor cara de aici.

  • @jos diferenta e ca unul a constientizat de foarte mult timp asta, de pe vremea anei, latrinistul a ramas in aceeasi mentalitate si continua cu amenintari

  • @lacrimel toti sunt comunisti (asta daca nu te-ai nascut dupa 89 sau prin 85 , si mustele) si eu am fost pioner pana in clasa a 4-a
   dar uite ca stiu care e hot si care nu, nu e asa ca prinzi muste necomuniste?

  • Si cine va tine, carati-va dreacu daca nu va place in Romania si luati si mortaciunea cu voi si pe felix turnatorul

 4. Isarescu…..
  Securist la securist nu scote ochii!

 5. Doua gunoaie bolșevice ce se merita unul pe altul. Încă mai sunt unii care cred măcar despre un astfel de personaj ca este un “intelectual”.

  • De ce e Sora un gunoi bolsevic? Daca il pui in aceeasi oala cu Voiculescu, nu vreau sa imi imaginez cum arata o cina la tine. Pofta buna

  • Matale esti d-l Voiculescu ?! Nu-l mai baga pe d-l Sora in troaca in care te afli !

  • @ Columnul – Eu cred ca dl jos comunismul se refera voiculescu si isarescu… cred ca ati interpretat gresit comentariul

  • @Columnul – Credeam ca asta cu jos comunismul face referire la voiculescu si isarescu, se pare ca m-am inselat. „dl” jos comunismul e doar un idiot platit din armata de postaci ai lui felix

  • @Columnul – Si trebuie sa adaug, metoda de trolare e clara, pentru ca nu poate sa-l mai scoata pe felix din troaca de noroi in care e afundat, incearca sa il traga pe Mihai Sora in groapa lui, tehnica de manual pentru manipulare…

  • Sora a fost secretarul Anei Pauker, el a fost un membru important al PCR in anii 50, știți voi anii aia frumosi cu comunisti aduși pe tancuri de armata sovietica, cu puscarii comuniste, experimentul Pitești din astea. Deci îmi doresc ca Securistul de Voiculescu sa îl lase pe drumuri dpdv financiar pe Sora care e un pic mai sub specie decât Varanul.

  • Intai de recitit Biblioteca pentru toţi, începând de la nr 1 Eminescu.

 6. Zis varanul, zis Felix motanul.

 7. „turnător cu ifose de intelectual”…
  Nu înțeleg de ce atâta lume îl citează incorect pe venerabilul filosof.

 8. Vandam voiculescu, Felix pe numele său de turnător, se arată oripilat că este readus opiniei publice faptul că a fost turnător la secu, asta este tare! Uite cum se sprijină turnătorii între ei, nu se lasă la greu, Manole și Felix! Poate fi un titlu interesant de roman, unul de prost-gust pentru această țară, atât pentru trecutul său, cât și pentru prezentul său, fiecare dintre cele două pramatii având încă un rol de prim-plan în viața societății românești, cât va mai exista ea, cu astfel de vârfuri de lancie, nu prea mult. Vechea securitate nu a apus, ci doar a suferit o rebrenduire în anii *90, iar astăzi, ea trăiește bine merci, ocupă funcții de vârf în statul român, trage sforile, țara fiindu-i subordonată și supusă întru totul! Curaj, felix, nu te lăsa, la noi, hoțul are dreptate, iar omul cu bun simț este pierdantul de serviciu ca de fiecare dată!

 9. Dar mircica spagat si gadea frunte lata nu au participat? Cum este posibil ca dosul lui dom’ profesor sa ramana uscat dupa asa o lansare?

 10. Propagandistul comunist M. Sora a fost angajat la Legatia din Paris a Romaniei – serviciul de presa – din 1946 si pana in 1948. Cand a revenit in Romania in 1948, a fost incadrat in Centrala Ministerului Afacerilor Externe – Directia Presei si Relatiilor Culturale (adica un post f. gras si f. caldut, de propagandist-sadea).

  Acest mega-activist de partid numit Sora mai are tupeul si ipocrizia sa deschida gura?

  • cam ironic sa vorbesti de ipocrizie cand vorbesti despre un om de o asemenea capacitate in comparatie cu un boras „simbol” raspunzator pentru indobitocirea a catorva generatii de naivi prin latrina tv, simbol pentru inversarea valorilor in societate, simbol pentru preaslavirea coruptiei, miciunii si mizeriei sociale atunci cand vine vorba de protejarea stilului de viata a borfasilor – latrinizarea cum se mai spune, latrina coruptilor si borfasilor …..

 11. sora asta dupa ce ca-i bate sufletul in piept face niste declaratii aiurea si fara nicio dovada,sa ii fie rusine

 12. Deci filozoful Șora vrea să interzică o carte pe care nu a citit-o. Stalinist ai fost, stalinist ai rămas.

 13. mana dreapta a anei pauker s-a reactivat,este jenant ceea ce se spune.in loc sa isi vada de batranetile lui mihai sora jigneste ca la usa cortului de aici ne putem da seama ca nu mai are nicio circumvolutiune pe creierasul ala atrofiat.

  • Hai la latrine, nu mai ocupa spatiul pe aici !

  • @Soriano: Circumvolutiuni nu mai ai tu, pentru ca ai creierul bine spalat si netezit de Latrina 3, televiziunea Varanului, aka Motanul Felix, reprezentantul de frunte al mafiei securiste, care capuseaza si manipuleaza de aproape 32 de ani Romania! Esti postac platit ca sa trollezi aici?

 14. cred ca sora nu si-a luat pastilele si a scapat din camasa de forta.

 15. Deja au intrat prostacii bolsevici la ordin pe aici sa il spele la cur pe varan si sa il injure pe Sora.

 16. Cine vorbeste ,Sora un comunistoid care nu a dat un loc de munca la viata lui.
  Profesorul Voiculescu a dat sute de locuri de munca , ca sa nu vorbesc de burse pentru tineri.

  • te plateste bine latrina?

  • Jeane,vezi ca mirosi a varan!

  • Pe banii cui și a făcut averea, comunist bolșevic ce esti? De unde erau milioanele de dolari, de la masa?

  • 😀 Bai, esti nebun, jean asta scrie numele varanului cu majuscule si intreg, asta inseamna ca postacii au nume ca la securitate si sunt verificati, ca altfel nu-mi explic grija cu care posteaza mizeriile astea de postaci 😀

  • vai de noi „profesorul” …

   Voiculescu e doar un HOT si TURNATOR dovedit in instanta.
   ca din banii furati plateste papagalii sa ii scrie carti pentru a scapa mai repede din puscarie si pentru a-si spala imaginea nu schimba cu nimic ceea ce e: cea mai joasa speta de om, cel care isi toarna si familia doar pentru un ban si un avantaj in plus !

   si daca din banii FURATI a dat 1% la altii a facut-o doar pentru scutire de impozit.

  • Deviza mea e: furati, furati. Important e ca mai lasati si altora. Iar Voiculescu si Becali chiar au dat. Va tratati, cretinilor in ATI din donatiile facute in teledonurile lui Voiculescu, pe vremea cand nu mai era un pat la ATI. Jumatate din donatii au fost de la oamenii mari prieteni cu el, bogati. Sunteti spalati pe creier de jigodii ca Orban sau Catu. Judecati cu propria minte. Oare un imbogatit care a creat locuri de munca si donatii nu e mai bun decat Sora, care, cu buna stiinta a fost in slujba comunistilor care au intemnitat si torturat intelectuali?

 17. mihai sora citeste cartea si dupa aceea vino cu completari daca ai ce sa adaugi.

 18. au sarit sustinatorii latrinistului turnator dovedit de justitie sa ne explice ei adevarul

 19. Sunt multi imbecili pe forumul asta! Ei zic că Mihai Sora, unul dintre ultimii intelectuali rasați din România, fondator al Alianței Civice, ar fi fost bolșevic, si Felix care si-a turnat familia la Securitate, om bun. Mugur Isărescu, pentru care am votat când a candidat la funcția de președinte, este o mare dezamăgire.

 20. Felix: securist.
  Manole: securist.
  Şora: criptosecurist prieten cu Ana Pauker.

 21. Doi turnatori infecti sprijinti de institutii infecte, ale unui stat infect.

  Nu trebuie sa ne fie frica sa spunem adevarul. Va putea un turnator infect dovedit sa convinga o instanta ca de fapt nu e dovedit? Ramane un turnator infect. Intrebarea e de ce Latrina 3 ramane on air? A incalcat legea de nenumarate ori…

 22. Bo șoro gul ăsta fost comunist actualmente neomarxist nu mai crapă odată? Filozof de mucava

 23. veneticul de sora arunca cu noroi in persoane care au facut numai lucruri benefice pentru romania in timp ce el a stiut doar sa dea sentinte care au distrus vieti omenesti.

  • cand zic benefic ma refer la furtul masiv din bani publici pentru care a fost condamnat. Profesorul Voiculescu e farul nostru. merita sa isi faca academia lui: Academia Hotilor. m-as inscrie primul

 24. Mie mi se pare genial cum unii îl trimit pe M Sora sa citească o carte „scrisa” de Varan. E noaptea mintii dacă a ajuns și securistul sa scrie cărți. Bine, hartia suporta orice, sa nu uitam tonele de maculatura „scrise” de celebrii pușcăriași in perioada de aur a literaturii de celula. Analizele istorice ale lui Copos, studiile lu’ Jiji si Meme etc. Bine dracu ca nu se apuca și Veo sa scrie ceva….deși nu e timpul pierdut.

 25. cine il mai ia in considerare pe acest asa zis filosof?lasati-l sa filosofese in continaure.

 26. se spune ca atunci cand imbatranesti ti-o ia mintea razna cred ca asa se intampla si in cazul lui mihai sora.

  • Aici nu inghitim logica de Latrina 3.
   Afirmatia lui Sora e correct, Felix si Manole au foot turnatori la securitatea ceausista. Caractere de 2 bani. Voiculescu mai e si infractor.

 27. nu dau 2 bani pe ce spune un vechi bolsevic mi se face greata

 28. mamaaaaa , da ce agresivi sustinatorii turnatorului :)))

  e clar , latrina plateste bine, si-a creat armata de zombi postaci

  • cel mai probabil e doar unul. posteaza cu multe nume si iti da impresia ca formeaza o masa de opinii. destul de eficient si ieftin.
   mesajul lui Sora e clar: sa scrie toti imbecilii ce vor. dar nu cu girul Academiei. de fapt asta e durerea lui.

 29. În cazul lui Dan Voiculescu, Curtea de Apel București a stabilit în februarie 2013 că a fost colaborator al Securității sub numele conspirativ Felix.

  • nu apar latrinistii sa ne explice cu justitia care e corupta? cu basescu cu udrea cu cocos cu …

  • Baroul de avocati in colaborare cu judecatori din sistem de prestigiul lui Tarcea si Mustata pot rasturna aceasta decizie.

 30. Rusine lui Isarescu ca a dat referat pentru o nulitate si un turnator.

  • Probabil ca Manole e foarte santajabil. In ultima vreme a facut mai multe lucruri care ii șifoneaza grav imaginea, dar pe care probabil nu a avut cum sa le refuze fara paguba si mai mare. Un om care nu e in stare sa isi apere propria integritate, cel mai probabil ne-a vandut de mult intereselor straine.

 31. 😀 E chiar distractiv, postacii varanului dau regal de comentarii 😀

 32. Doi turnători se legănau pe o… lege protectoare….

 33. ”Profesorul Dan Voiculescu a lansat, joi, la Biblioteca Academiei Române, Tratatul Umanismului Pragmatic, o lucrare amplă” despre cum sa furi 400-500 mil $ de la statul roman si sa fondezi cu ei trustul de dezinformare Infarct, cum sa furi alte institutii in valoare de 60mil eur platind prin manevre si coruptie o nimica toata, cum sa iei in arenda de la stat mii de hectare de teren agricol pe doi lei si multe alte chestiuni de turnator securisto ceausist…
  Iar bancherul turnator Manole il sustine frumos de la conacul lui magnific si din spatele rolului de inradacinat la banca natiunii romane.

 34. Mihai Sora, acest comunist de cea mai joasa speta doreste sa interzica o carte fara sa stie nimic despre ea, nici nu conteaza autorul sau altceva. Asta spune totul, nu scrieti carti fara aprobarea lui, ce penibil

  • În cazul lui Dan Voiculescu, Curtea de Apel București a stabilit în februarie 2013 că a fost colaborator al Securității sub numele conspirativ Felix.

 35. Sora mai traiesti? Acest personaj nu merita aceasta publicitate gratuita, nu ar trebui preluat de nimeni, un sobolan care tot timpul si-a vazut interesul si pozeaza in martir

 36. Este ceva absolut normal, nu poti sa aduci comentarii nejustificate la adresa oricui ar fi. Asas spune legea si ea trebuie respectata de catre toti cu Sora asta in frunte. Calomnierea se plateste.

  • În cazul lui Dan Voiculescu, Curtea de Apel București a stabilit în februarie 2013 că a fost colaborator al Securității sub numele conspirativ Felix.

 37. Auzi exprimare, filosoful. :))))), asta e mai mult cartofi prajiti decat e filosof. Sa nu exageram cu elogiile, inafara faptului ca vrea si el niste atentie mare lucru nu stie ce a vrut sa spuna si de ce. Academia Romana nu trebuie sa fie constransa de parerile de pe facebook ale unora

  • Felix are de unde finanta postaci. Conturile din Cipru, Luxemburg, RFG (atunci), Grecia au facut pui multi. Multi. Elvetia e o tara blanda… bani sa ai. Nimeni, niciodata, n-o sa scotoceasca prin conturile „Crescent” samd.

 38. NU prea e clara calomnierea…ca omul spune adevarul.
  Poate ar tb sa ii spuna cineva lui Felix ca nu mai este in puscarie si nu se merita sa mai scrie carti…..dar stai….lumea inca are nevoie de hartie igienica!

 39. Marea confruntare a celor mai vechi dinozauri comunisti. Unul a continuat sa fure(felix) si celalalt se crede filozof(sora). Amandoi au fost si inca sunt comunisti. Nu credeti? Citi declaratile fiului lui sora care zica cum a fost „obligat” sa lucreze pentru pauker. Mizerabil. Oameni au murit in chinuri pentru ca nu s-au lasat condusi de comunisti si „filozoful” nu a avut curaj sa se ridice la nivelul unor oameni simpli care nu au acceptat comunismul nici cand au fost torturati.
  Dar sora este erou, este, cum este si felix.

 40. Sora bate campii, hotul Voiculescu este un talhar consacrat.

 41. Ah, sa nu uit, pe langa comunistii astia 2 il avem si pe masonul Isarescu! Prestigios Itzakul…

 42. Cât de scursură infectă useristă să fii să nu înțelegi că Sora e un stalinist de cea mai joasă speță și să latri ca lacheul lu Bărnel la alt securist ca Voiculeț?

 43. Cati ipocriti se balega in seama prin comentarii. Daca s-a ajuns sa se puna egal intre functia de secretar al Anei Pauker pentru o perioada scurta si un nemernic securist care a deturnat banii din offshore-ul Securitatii in 1990 si cu a construit un trust de presa cu care de 30 de ani populatia si o dezbina inseamna ca nu mai ai simtul masurii. Raul facut de acest personal coclit numit Voiculescu, turnator al propriei verisoare pentru a obtine privilegii, puscarias de lux care a scris 15 carti cu ochii inchisi si care a lasat in urma lui un imens prejudiciul nerecuperat este la ani lumina fata de ce a facut in tinerea lui domnul Sora. Invatati oameni buni sa faceti diferente intre doua rele nu sa puneti egal intre ele.

 44. Brâncuși, după ce s-a întors de la Paris: „când am plecat, v-am lăsat săraci și proști. Acum, vă găsesc și mai săraci și mai proști”.
  În asemenea condiţii apare îngeraşul Şora.

 45. @ Maniu,
  Cei care il omagiaza pe Sora au carte? Presupun ca te refereai la cartile de poker.

 46. Astia au prea multi bani , eu ma chinui sa imi strang de o garsoniera si astia se dau in judecata ….. .Ce lume …

 47. Etnici kazari ,bolsevici care isi fac jocul pentru naivi

 48. Doi manipulatori ,Sora macar merita respectat pentru ca a demonstrat cateodata ca onorabila varsta nu a ajuns.o degeaba dar vicleanul puscarias cu ifose de academician coclit si frustratii si râcā de securist demascat si neimplinit care vrea sa se agate si sa.si impuna amprenta jegoasa in implementarea noii ordini comunistoide in Romania ,nu.i decat un parazit odios si libidinos ,sper sa publicati mesajul si sa.l citeasca sa stie ce gandesc unii despre bolsevicii kazari.

 49. Doi manipulatori ,Sora macar merita respectat pentru ca a demonstrat cateodata ca onorabila varsta nu a ajuns.o degeaba dar vicleanul puscarias cu ifose de academician coclit si frustratii si râcā de securist demascat si neimplinit care vrea sa se agate si sa.si impuna amprenta jegoasa in implementarea noii ordini comunistoide in Romania ,nu.i decat un odios si libidinos ,sper sa publicati mesajul si sa.l citeasca sa stie ce gandesc unii despre bolsevicii kazari.

 50. Adevarata problema e a Academiei Române.
  Nu uitati ca si Ioan Aurel Pop a colaborat cu Tanti Varvara, la fel Daniel Daianu si atâția alții.
  Tăiați-le finanțarea de la buget, maine-poimâine il vedem pe Varan (k)academician, „tratatul” acela ii pregătește drumul 😂😂😂

 51. Mumia bolşevică șora a fost sclavetele stalinistei Ana Pauker, si cu asta se înţelege totul..😜