G4Media.ro

Mihai Badea (USR): Alina Gorghiu propune o modificare a legii de desființare…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Mihai Badea (USR): Alina Gorghiu propune o modificare a legii de desființare a Secție speciale care „ajută grupul infracțional organizat din Justiție”

Deputatul USR Mihai Badea afirmă că ministrul Justiției, Alina Gorghiu, propune o modificare a legii de desființare a Secție speciale care „ajută grupul infracțional organizat din Justiție”.

„Alina Gorghiu a pus în dezbatere publică modificarea legii de desființare a Secției de anchetare a magistraților. Prin proiectul depus de Alina Gorghiu cei care urmează să ancheteze magistrați vor fi nominalizați de procurorul general. Această modificare ajută grupul infrancțional organizat din Justiție. Pentru că în 2 ani de la apariția noii legi au fost emise doar două rechizitorii. În rest, peste 6.000 de dosare care conțineau plângeri la adresa judecătorilor și a procurorilor au fost clasate”, se arată într-o declarație a deputatului USR remisă miercuri presei.

Mihai Badea precizează că, atunci când DNA avea atribuții de anchetare a magistraților, au fost trimiși în judecată 161 de procurori și judecători – la nivelul anului 2022 fiind deja condamnați 117 de magistrați.

„Așa arată albirea infractorilor și acesta este blatul PNL PSD pe Justiție”, susține Badea.

Context. Alex Florența, șeful Parchetului General, vrea mai mulți procurori care să ancheteze magistrații, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, luni seară, la Digi24. Cu această ocazie, Gorghiu a anunțat un act normativ care să ajute la ocuparea posturilor vacante: ”E o propunere venită din partea procurorului general”, a mai spus aceasta.

„Procurorul general, din oficiu, va desemna anumiţi colegi, cu consultarea Secţiilor, CSM îi va numi. Fac asta pentru că este un punct de analiză foarte important, de întărire a capacităţii instituţionale post SIIJ în monitorizarea pe justiţie pe care Comisia Europeană o face”, a declarat ministrul Justiției, Alina Gorghiu. Detalii aici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Secția Specială a reprezentat un instrument prețios de exercitare a presiunii asupra magistraților, aflat în mâinile cleptocrației.

    Ea nu a fost practic desființată , ci inclusă în Parchetul General, dar tot specială a rămas.

    Cleptocrația vrea să-i dea puteri mărite prin intermediul marionetelor cleptocratilor, politicienii PSD-PNL aflați la guvernare mulțumită Președintelui Iohannis.

  2. „Specialii” se cred speciali, de la numire pina la pensionare.
    E nevoie de o reformă profunda a justiție in România nu doar de o rearanjare a birourilor.

  3. Angajamentul de a desfiinta Sectia speciala , luat public in fata cetatenilor si la UE se realizeaza acum, dupa patru ani ? Ma astept sa simulati si ceva legat si de 10 August ! Milogilor, nici sare in ochi nu meritati ……..