G4Media.ro

Migrație record în Marea Britanie din afara UE

Foto: Pixabay.com

Migrație record în Marea Britanie din afara UE

Migraţia netă către Regatul Unit în intervalul 1 iulie 2021 – 30 iunie 2022 a crescut la 504.000 persoane, când s-a înregistrat mai ales o creştere a numărului cetăţenilor din afara Uniunii Europene ajunşi pe teritoriul britanic, indică Biroul naţional de statistică britanic (ONS), transmite Agerpres.

Precedentul record al acestui indicator era de 330.000, în anul 2015.

Potrivit ONS, la această evoluţie au contribuit în special reluarea călătoriilor în urma pandemiei de COVID-19 şi o creştere a numărului de studenţi străini care vin în Regatul Unit.

În intervalul menţionat, pe teritoriul britanic au sosit 1,1 milioane de imigranţi pe termen lung.

Trei noi scheme de vize – pentru ucrainenii care fug de război, pentru recolonizarea cetăţenilor afgani şi pentru cetăţenii britanici din Hong Kong – au adăugat împreună circa 186.000 la numărul sosirilor, a explicat ONS.

”O serie de evenimente mondiale au avut impact asupra modelelor de migraţie internaţională în ultimele 12 luni până la 30 iunie 2022. Luate împreună acestea au fost fără precedent”, a declarat Jay Lindop, director al Centrului pentru migraţie internaţională al ONS.

”Migraţia din ţări non-UE, în special studenţi, duce la această creştere”, a adăugat el.

Temerile referitoare la impactul imigraţiei au fost unul dintre principalele motive pentru care Regatul Unit a votat în 2016 pentru ieşirea sa din Uniunea Europeană. Premierul de la acea vreme David Cameron promisese constant că migraţia netă va fi ţinută sub 100.000 de persoane pe an.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. ha ha ha

  2. Cine are cunoștințe în UK, știe deja asta.Acestea se vad nevoite să lucreze cu colegi noi, neeuropeni, slab pregătiți, fără cultură muncii.Genul care tamponează mașina în prima zi de lucru.

  3. Oh cati studenti!!!

  4. Brexit-ul este un succes după cum se poate vedea

  5. Nu le-au placut meseriasii si medicii romani vor avea parte de milioane de pakistanezi specialisti in deschis buticuri, ca UK duce mare lipsa de asta. 😀

  6. Mai sunt englezi in UK? Sau formulez altfel ; in cati ani vor deveni englezi minoritari in UK?

  7. Asa se intampla cand ipocrizia drepturilor refugiatilor de razboi de pe glob depaseste interesul national. Natiunea redpectiva va fi invadata si inlocuita.