G4Media.ro

Microsoft va elimina în 2022 Internet Explorer din Windows 10

Microsoft va elimina în 2022 Internet Explorer din Windows 10

Gigantul american Microsoft a anunţat că va elimina vechiul şi mereu nesigurul browser din cadrul sistemului său de operare, la jumătatea anului viitor, transmite News.ro.

Internet Explorer se apropie de capătul drumului. 15 iunie 2022 este data limită până la care browser-ul, care cândva domina piaţa, va mai face parte din Windows 10.

În ultimii ani, Microsoft a tot eliminat bucăţi ale browser-ului care există de mai bine de un sfert de secol. Acum, s-a ajuns la ultima bucată, numită Internet Explorer 11.

Internet Explorer trebuia să dispară de mult, mai ales că Microsoft are acum un nou browser, Edge. Compania americană a trebuit, însă, să găsească un compromis între siguranţa sistemului de operare şi nevoile companiilor.

Pe de o parte, prezenţa lui Internet Explorer în Windows 10 reprezintă doar o sursă de probleme de securitate pentru majoritatea utilizatorilor. Pe de altă parte, există companii ale căror aplicaţii nu pot funcţiona fără motorul de Internet Explorer.

Aşa se face că şi după 15 iunie 2022 va exista o excepţie. Internet Explorer va continua să facă parte din versiunile de Windows 10 încadrate în Long-Term Servicing Channel. Acest canal de distribuţie este folosit de dispozitivele care trebuie să rămână nemodificate în timp, precum sisteme de control aerian sau scannerele cu rezonanţă magnetică din spitale.

Utilizatorii care încă folosesc Internet Explorer, fără să aibă un motiv temeinic în acest sens, sunt încurajaţi să treacă la Edge sau la alt browser modern.

Edge, noul browser Microsoft, include un mod de compatibilitate cu aplicaţiile şi site-urile create pentru Internet Explorer, despre care Microsoft spune că va fi suportat cel puţin până în 2029.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Internet explorer is the best browser to download another browser

  2. Prima versiune edge a fost atât de „buna” încât l-au aruncat si au facut altul „from scratch”. Il voi testa diseara.

    • Primul Edge a fost decent insa s-a vrut o struto-camila cu prea multe probleme de compatibilitate si a fost mai usor sa treaca pe Chromium decat sa rescrie un nou browser.

  3. despre care Microsoft spune că va fi suportat cel puţin până în 2029” – adica mai exact cum? Se abtin sa-l ia la palme? 🙂