G4Media.ro

Microsoft şi Amazon vor investi 5,6 miliarde de dolari în Franţa, în…

sursa foto: Facebook/ Microsoft

Microsoft şi Amazon vor investi 5,6 miliarde de dolari în Franţa, în timp ce preşedintele Macron îi curtează pe giganţii tehnologici

Microsoft şi Amazon vor investi cumulat 5,6 miliarde de dolari în Franţa, în timp ce preşedintele Emmanuel Macron face eforturi pentru a atrage investiţii în ţară din partea giganţilor tehnologici, transmite CNBC, citată de News.ro.

Grupul Microsoft a declarat luni că alocă 4 miliarde de euro (4,3 miliarde de dolari) pentru extinderea infrastructurii sale de cloud şi inteligenţă artificială în Franţa, pe lângă finanţarea competenţelor AI şi sprijinul pentru industria tehnologică a Franţei.

Compania intenţionează să aducă în Franţa până la 25.000 dintre cele mai avansate GPU-uri sau unităţi de procesare grafică ale sale, până la sfârşitul anului 2025.

De asemenea, Microsoft va instrui 1 milion de oameni şi va sprijini 2.500 de startupuri AI până în 2027.

Anunţul a fost făcut în cadrul summitului ”Alege Franţa”, un eveniment dedicat încurajării investiţiilor străine în Franţa.

”Această investiţie majoră demonstrează un angajament ferm de a sprijini inovaţia digitală şi creşterea economică în Franţa. Clădim o infrastructură de ultimă oră în cloud şi AI, formăm oameni cu abilităţi AI şi sprijinim startup-urile franceze în timp ce folosesc tehnologia noastră cu încredere pentru a creşte într-un mod corect şi responsabil”, a spus preşedintele Microsoft, Brad Smith, într-un comunicat de luni.

Ca parte a investiţiei sale, Microsoft va deschide şi un nou centru de date în oraşul francez Mulhouse.

Între timp, Amazon şi-a luat un angajament propriu de a investi 1,2 miliarde de euro în Franţa. Banii vor fi direcţionaţi pentru crearea a peste 3.000 de locuri de muncă în Franţa – pe lângă cele 2.000 de noi locuri de muncă deja anunţate de Amazon pentru 2024 – precum şi pentru creşterea amprentei companiei în ţară, potrivit Frederic Duval, managerul de ţară al Amazon.

”Extinderea reţelei noastre logistice sprijină dezvoltarea economică locală, creează locuri de muncă de calitate şi ne permite să reducem amprenta de carbon a livrărilor noastre, îmbunătăţind în acelaşi timp experienţa generală a clienţilor”, a spus Duval într-un comunicat.

Colectiv, angajamentele Microsoft şi Amazon faţă de Franţa se ridică la 5,6 miliarde de dolari.

În total, Franţa a atras angajamente de investiţii record, de 15 miliarde de euro, de de la companii străine, la summitul anual ”Alege Franţa” de luni.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a încercat să promoveze Franţa ca un centru de inteligenţă artificială. Parisul este deja un centru major de cercetare şi dezvoltare pentru AI, Facebook având înfiinţat acolo unul dintre principalele sale laboratoare de inteligenţă artificială, FAIR, în 2015.

Anul trecut, la târgul de tehnologie VivaTech de la Paris, Macron a anunţat o nouă finanţare de 500 de milioane de euro pentru a crea noi ”campioni” de AI, adăugându-se la angajamentele anterioare din partea guvernului, inclusiv o promisiune de a pompa 1,5 miliarde de euro în AI înainte de 2022.

Microsoft se află, de asemenea, într-o ofensivă, prin angajamentul său de a investi miliarde de euro în Franţa, într-un moment în care oficialii francezi şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la investiţia gigantului tehnologic din Redmond, din Washington, în startup-ul AI Mistral.

Microsoft a investit recent 15 milioane de euro în Mistral. Acordul a făcut ca Microsoft să obţină un pachet de acţiuni la Mistral, iar acesta din urmă adăugând modelul său de limbaj mare la platforma de cloud computing Azure a gigantului tehnologic.

Microsoft a respins preocupările legate de concurenţă în legătură cu investiţia sa în Mistral, spunând că aceasta rămâne independentă şi că parteneriatul său este o investiţie minoritară şi o relaţie comercială, nu o fuziune.

Autoritatea de reglementare a concurenţei din Marea Britanie solicită feedback cu privire la înţelegere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...