G4Media.ro

Mexicul l-a extrădat în SUA pe El Nini, un presupus ucigaş din…

Sursa foto: Captură video

Mexicul l-a extrădat în SUA pe El Nini, un presupus ucigaş din cartelul Sinaloa / E un apropiat al fiilor baronului drogurilor Joaquin Guzman, alias „El Chapo”,

Un membru important al cartelului de traficanţi de droguri din Sinaloa, în Mexic, a fost extrădat în Statele Unite, a anunţat sâmbătă Departamentul american de Justiţie, notează Agerpres, care citează AFP.

Sâmbătă „dimineaţă, Nestor Isidro Perez Salas, cunoscut şi sub numele ”El Nini”, a fost extrădat în Statele Unite”, a indicat procurorul general al SUA, Merrick Garland, mulţumind autorităţilor mexicane pentru cooperare.

Potrivit acestuia, El Nini a fost „unul dintre principalii ”sicarios”, sau asasini, ai cartelului din Sinaloa şi a fost responsabil de uciderea, torturarea şi răpirea rivalilor şi martorilor care ameninţau acţiunea criminală a cartelului de trafic de droguri”.

Nestor Isidro Perez Salas este un apropiat al fiilor baronului drogurilor Joaquin Guzman, alias „El Chapo”, care ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă în Statele Unite.

El a fost arestat în noiembrie 2023 la Culiacan, în nord-vestul Mexicului.

Potrivit justiţiei americane, El Nini participat, de asemenea, „la producerea şi vânzarea de fentanil de către cartelul din Sinaloa, inclusiv în Statele Unite”.

Acest puternic opiaceu sintetic este responsabil de zeci de mii de decese în fiecare an în Statele Unite, reaminteşte AFP.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează