G4Media.ro

Metroul din San Francisco „angajează” un șoim pentru a speria porumbeii

Sursa foto: Unsplash / Dmitry Grigoriev

Metroul din San Francisco „angajează” un șoim pentru a speria porumbeii

Utilizatorii sistemului de metrou din zona Golfului San Francisco din California ar fi putut observa în ultimele luni un nou paznic de stație, relatează Reuters.

Un șoim Harris în vârstă de 5 ani, pe nume Pac-Man, a ocupat peronul din stația El Cerrito del Norte, unde este cu ochii în patru – nu după cei care nu plătesc bilete, ci după porumbei.

Ricky Ortiz, un îngrijitor de șoimi de la Falcon Force și supraveghetor al lui Pac-Man, a început să patruleze cu pasărea în stație în această vară, încheind un contract cu sistemul Bay Area Rapid Transit, sau BART, pentru a ține porumbeii la distanță și a proteja navetiștii de găinaț de porumbel.

Echipa patrulează trei zile pe săptămână, începându-și ziua la intrarea de la nivelul inferior înainte de a cerceta platformele, speriind orice porumbel care se odihnește pe un pervaz sau pe schelele interioare ale stației.

Până acum, Ortiz a observat o mare diferență.

„Probabil că au fost mai puțin de jumătate dintre porumbei aici după o săptămână în care am zburat”, a spus el.

Ortiz încearcă să îl împiedice pe Pac-Man să se înfrupte din porumbei sau din rozătoarele locale, oferindu-i în schimb gustări pe parcursul zilei pentru a-și menține prietenul cu pene fericit la locul de muncă.

Până acum, Pac-Man a fost un succes pentru navetiști.

Călătoarea Bethany Campbell, în vârstă de 43 de ani, și-a făcut un selfie cu Ortiz și Pac-Man pentru a-l trimite familiei sale.

„Avem rude în Midwest și în sud și ei cred că totul în Bay Area este ciudat, așa că ideea de a avea păsări aici pentru eradicarea păsărilor este pur și simplu amuzantă pentru ei”, a spus Campbell, adăugând că la început s-a speriat când a văzut șoimul, dar acum crede că este grozav.

„Am schimbat vagonul pentru că nu aveam de gând să fiu prinsă într-o cutie de metal cu o pasăre de pradă”, a mai afirmat ea.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. „Am schimbat mașina” – nu masina a schimbat-o, ci vagonul de metrou. In engleza „car” inseamna si vagon, nu doar masina. Dar na, la mintea lui G4 pe sinele metroului din New York circula masini, nu vagoane de metrou.

  • @Vlad
   Felicitari Sau Congratulations
   ps.poate nu stiti care e cea mai rapida pasare din lume sau ce mananca soimul din pasari
   soim erete hawk
   300 km/h in picaj
   mananca doar creierul altor pasari pe care le vaneaza