G4Media.ro

Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19, anunță Prefectura Capitalei

Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19, anunță Prefectura Capitalei

Ppotrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei, Metrorex urmează să implementeze măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Printre cele mai importante măsuri se numără redistribuirea personalului de pază în staţiile cu trafic intens de călători, în intervalele orare 07:00-10:00 şi 16:00-19:00.

De asemenea, se are în vedere ca sosirea trenurilor la acelaşi peron, în staţiile aglomerate, să se realizeze, pe cât posibil, alternativ, astfel încât să nu se înregistreze valori crescute ale traficului de călători într-un interval scurt de timp, iar la orele de vârf de trafic se pot introduce trenuri suplimentare.

Planul de măsuri al Metrorex SA pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 a fost prezentat şi discutat, miercuri, la Prefectura Capitalei.

Ca urmare a controalelor efectuate pe unele magistrale ale metroului bucureştean, prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Vacaru, le-a cerut reprezentanţilor Metrorex SA un set de măsuri ce pot fi luate pentru evitarea aglomerării atât în staţii, cât şi în metrouri. Alături de acţiunile speciale întreprinse deja prin serviciile de curăţenie, Planul de măsuri privind acţiunile imediate în vederea protecţiei cetăţenilor Capitalei împotriva răspândirii COVID-19 în locaţiile Metrorex SA cuprinde 20 de propuneri agreate de prefectul Capitalei.

„Când am mers în control la metrou, alături de agenţi ai Poliţiei Metrou, am găsit staţii şi trenuri aglomerate, la orele de vârf. Înţeleg necesitatea de a ajunge la destinaţii la anumite ore, însă trebuie conştientizat caracterul special al situaţiei în care ne aflăm şi, astfel, să găsim împreună soluţii pentru evitarea aglomerării. Sper ca reprezentanţii Metrorex să găsească resursele pentru a reduce timpii de sosire în staţii, iar pe dumneavoastră, stimaţi călători, vă rog să respectaţi îndrumările speciale de călătorie transmise în staţii, chiar dacă va trebui să aşteptaţi următorul metrou”, a subliniat prefectul municipiului Bucureşti.

Propunerile specialiştilor Metrorex vor fi implementate de urgenţă în zilele următoare, după analizarea celor discutate miercuri la sediul Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, relatează Agerpres.

Sursa Foto: G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. or sa deschida geamurile?

  2. Curentul de la metrou e cea mai mare problema. Cum o sa opreasca agentii de paza sa ajunga stranutul unuia in gura altuia?

  3. food courturile le-o inchis? Eu de acolo cred ca am luat si regret profund.

  4. Agenții de pază stau pitiți într-un colț și se joacă pe telefon toată ziua. Dacă cineva nu poartă mască îi doare fix în fund.

    • Perfect adevarat.

    • JENANT!!! Iau abia acum masuri, cand rata infectarilor a inceput sa scada natural! Caci pana acum, domnii decidenti habar n aveau in ce conditii sa calatoreste cu metroul. Penibil!