G4Media.ro

Meta Platforms intenţionează să lanseze o nouă versiune a modelului său de…

Sursa foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Meta Platforms intenţionează să lanseze o nouă versiune a modelului său de AI Llama 3 în iulie

Meta Platforms intenţionează să lanseze cea mai nouă versiune a modelului său de limbaj mare de inteligenţă artificială Llama 3 în iulie, care ar oferi răspunsuri mai bune la întrebările controversate puse de utilizatori, a relatat The Information, citată de Reuters, transmite News.ro.

Cercetătorii Meta încearcă ”să relaxeze” modelul, astfel încât să poată oferi cel puţin context unei interogări pe care o consideră controversată.

Efortul, care ar spori utilitatea noului LLM al Meta, vine în timp ce rivalul a întrerupt funcţia de generare a imaginilor din Gemini AI după ce a produs imagini istorice care uneori erau inexacte.

Llama 2 al Meta, care alimentează roboţii de chat pe platformele sale de socializare, refuză să răspundă la întrebări mai puţin controversate, cum ar fi cum să faci o glumă unui prieten, cum să câştigi un război sau să ucizi un motor de maşină, conform testelor publicaţiei.

Llama 3, totuşi, ar fi capabil să înţeleagă întrebări precum ”cum să omorâţi motorul unui vehicul”, ceea ce înseamnă cum să-l opriţi, mai degrabă decât să-i curmi viaţa, potrivit articolului, care a citat mai multe surse.

De asemenea, Meta intenţionează să numească pe cineva intern în săptămânile următoare care să supravegheze antrenamentul privind tonul şi siguranţa, ca parte a eforturilor sale de a face răspunsurile modelului mai nuanţate, potrivit raportului.

Meta nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...