G4Media.ro

Meta a şters peste 20 de milioane de incitări la violenţă de…

Meta a şters peste 20 de milioane de incitări la violenţă de pe Facebook / În 98% din cazuri mesajele au fost șterse înainte ca acestea să fie raportate de utilizatori

Numărul de postări şterse de pe Facebook din cauza încălcării regulilor privind violenţa şi incitarea la violenţă a fost aproape dublu în primul trimestru al acestui an, faţă de primul trimestru din 2021, informează News.ro.

Meta anunţă că a eliminat de pe Facebook 21,7 milioane de postări care nu respectau regulile privind violenţa, în primul trimestru al acestui an.

Cifra reprezintă o creştere masivă, aproape dublă, de la cele 12,4 milioane de postări eliminate pentru acelaşi motiv în aceeaşi perioadă a anului anterior.

De pe Instagram au fost şterse 2,7 milioane de postări care încurajau violenţa, într-o uşoară creştere faţă de cele 2,6 milioane de postări din T1 2021.

Peste 98% dintre postările eliminate au fost depistate înainte ca acestea să fie raportate de utilizatori, se arată în raport.

În acelaşi timp, însă, algoritmul şi moderatorii companiei fac şi multe greşeli. 756.000 de postări au fost eliminate eronat pentru că ar fi avut legătură cu violenţa. Acestea au fost, eventual, restaurate.

Cu acest raport, Meta încearcă să scoată în evidenţă eforturile pe care le face pentru moderarea conţinutului, un aspect sensibil, pentru care platformele sociale au fost foarte criticate în ultimii ani.

Sursa foto: Unsplash / Dima Solomin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Sunteti fostii si viitori sclavi ai Rusiei