G4Media.ro

Meta a început cea mai recentă rundă de concedieri a sa, de…

Sursa foto: Pixabay / Artapixel

Meta a început cea mai recentă rundă de concedieri a sa, de data asta în sectorul angajaților tehnici

Ca parte a celei mai recente runde de reduceri de locuri de muncă anunţat de Meta în martie, compania a început miercuri să concedieze angajaţi din funcţii tehnice, transmite CNBC, citată de News.ro.

Angajaţii cu experienţă tehnică precum experienţa utilizatorului, inginerie software, programare grafică şi alte roluri au anunţat pe LinkedIn că au fost concediaţi, miercuri dimineaţă.

Un purtător de cuvânt al Meta a confirmat pentru CNBC că au început concedierile.

Un angajat afectat de măsuri a declarat pentru CNBC că disponibilizările de miercuri au lovit şi echipele care se ocupă cu produse şi că Meta intenţionează să reducă personalul corporativ, cum ar fi finanţe, juridice şi HR, începând din mai.

Angajatul, care a discutat despre disponibilizări sub condiţia anonimatului, pentru a vorbi liber, a spus că Meta a sugerat că echipele de tehnologie care nu au fost afectate de reducerile de miercuri ar putea fi incluse şi ele în disponibilizări luna viitoare.

Postările de pe LinkedIn au indicat că mai multe persoane care au lucrat ca programatori de jocuri au fost, de asemenea, afectate de disponibilizări.

Inginerii pentru jocuri video lucrează la produse de realitate virtuală şi augmentată, conform unei liste de locuri de muncă a Meta.

”M-am trezit azi dimineaţă cu vestea nefericită că am fost unul dintre mulţii disponibilizaţi de la Meta astăzi”, a scris un manager de program de afaceri al Facebook, pe Linkedin.

Cu veniturile din reclame în scădere anul trecut şi preţul acţiunilor în cădere liberă, compania-mamă a Facebook a anunţat prima rundă de concedieri în noiembrie, afectând aproximativ 11.000 de lucrători.

CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a declarat apoi că 2023 este ”anul eficienţei” şi a continuat cu un plan de reduceri suplimentare de 10.000 de locuri de muncă în martie, ceea ce a dus la costuri de restructurare cuprinse între 3 şi 5 miliarde de dolari.

După cum spunea Zuckerberg la acea vreme, noua rundă de concedieri din aprilie vizează lucrătorii tehnici.

El a spus că reducerile de personal în grupurile de afaceri vor avea loc la sfârşitul lunii mai.

Wall Street a primit bine măsurile de reducere a personalului. Acţiunile Meta au crescut cu 81% în acest an, după ce anul trecut au pierdut aproximativ două treimi din valoarea lor.

Veniturile au scăzut timp de trei trimestre consecutive, iar analiştii prevăd o nouă scădere trimestrială a vânzărilor, atunci când Meta îşi va raporta câştigurile din primul trimestru, săptămâna viitoare.

Estimările anterioare ale companiei prevedeau vânzări cuprinse între 26 de miliarde de dolari şi 28,5 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că seria de scăderi a veniturilor s-ar putea încheia dacă Meta ajunge la capătul superior al intervalului.

În timp ce afacerea sa de bază este blocată într-o scădere a reclamelor online, Meta cheltuie miliarde de dolari pe trimestru pentru dezvoltarea tehnologiei pentru metavers, acesta reprezentând un pariu uriaş şi riscant pe o piaţă în curs de dezvoltare care încă nu a spart curentul mainstream.

Trimestrul trecut, divizia Reality Labs a Meta, însărcinată cu construirea metaversului, a înregistrat o pierdere operaţională de 4,28 miliarde de dolari, ducând pierderile totale ale unităţii pentru 2022 la 13,72 miliarde de dolari.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ghinion, cum ar zice cu multa empatie un Dulap.