G4Media.ro

Mesaj RO-Alert în Sibiu și localități limitrofe – cod roșu de vânt…

Sursa Foto: Pexels.com

Mesaj RO-Alert în Sibiu și localități limitrofe – cod roșu de vânt puternic

Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din zonele vizate de codul roşu pentru intensificări ale vântului au transmis, luni, mesaje de avertizare pentru populaţie, potrivit News.ro. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod roşu de vânt puternic, valabil din data de 28 martie, ora 02.00, până în 28 martie, ora 14.00. Rafalele vor depăşi 140 km pe oră.

În judeţul Sibiu sunt vizate 22 de localităţi: Sibiu, Arpaşu de Jos, Cârţişoara, Cârţa, Porumbacu de Jos, Avrig, Racoviţa, Turnu Roşu, Tălmaciu, Boiţa, Cisnădie, Sadu, Râu Sadului, Răşinari, Poplaca, Orlat, Gura Râului, Sălişte, Tilişca, Poiana Sibiului, Jina, Miercurea Sibiului.

Luni, la ora 18.00 a fost emis un mesaj RO-Alert, referitor la codul roşu de vant puternic în zona de munte la altitudine de peste 1800 m, în judeţele Sibiu şi Vâlcea.

Pompierii recomandă evitarea deplasărilor la munte pe durata avertizării meteorologice. De asemenea, dacă vântul este puternic, întreruperea oricărei activităţi desfăşurată în aer liber şi adăpostirea în imobile sau spaţii închise, care să asigure protecţia;

Totodată, pompierii recomandă parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...