G4Media.ro

Mesaj RO-ALERT după o rupere de nori în Dâmboviţa / Averse torenţiale…

Sursa foto: Pexels/ Pixabay

Mesaj RO-ALERT după o rupere de nori în Dâmboviţa / Averse torenţiale şi grindină în mai multe localităţi

Un mesaj RO-Alert a fost transmis după o rupere de nori în Dâmboviţa care a adus averse torenţiale şi grindină de dimensiuni medii în mai multe localităţi, transmite Antena3.

„Avertizare meteo cod portocaliu de precipitaţii, până la ora 16.20, grindină de medii dimensiuni, averse torenţiale care vor acumula peste 30-40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului. Evitaţi deplasările şi luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. ISU Dâmboviţa”, se arată în mesajul RO-Alert.

Potrivit ANM, localităţile afectate de avertizarea meteo de cod portocaliu din judeţul Dâmboviţa sunt: Pucioasa, Răzvad, Gura Ocniței, Bezdead, Valea Lungă, Glodeni, Ocnița, Vârfuri.

Totodată, autorităţile au emis şi o avertizare hidrologică de inundaţii în judeţele Prahova şi Dâmboviţa.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Ialomița – afluenții de stânga aferenți sectorului aval Ac. Bolboci – amonte S.H. Băleni și Cricovul Dulce – bazin amonte S.H. Moreni, județele: Dâmbovița și Prahova.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Cricovul Dulce – bazin amonte S.H. Moreni”, se arată în avertizarea hidrologică, potrivit Antena3.ro

sursa foto: Antena3

sursa: Pexels/ Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...