G4Media.ro

Mesaj de la Olimpiada de Iarnă de la un sportiv ucrainean: “Fără…

Sursa foto: Twitter

Mesaj de la Olimpiada de Iarnă de la un sportiv ucrainean: “Fără război în Ucraina” / ”Vreau să fie pace în ţara mea”

Sportivul ucrainean Vladislav Heraskevici, participant în proba de skeleton la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, a afişat vineri mesajul: “Fără război în Ucraina”, relatează News.ro, care citează AFP.

La finalul manşei a treia, ucraineanul în vârstă de 23 de ani a arătat camerelor de luat vederi o hârtie cu mesajul în engleză: “No war în Ukraine”.

“Ca orice om normal, îmi doresc să nu fie război, vreau să fie pace în ţara mea. Acestea sunt convingerile mele. Eu lupt pentru pace. În Ucraina, situaţia este foarte tensionată. Sunt multe informaţii despre armatele care înconjoară Ucraina. Nu este în regulă. Nu pentru secolul XXI”, a declarat Heraskevici.

Rusia are masaţi aproximativ 100.000 de soldaţi în zona frontierei cu Ucraina, iar Occidentul şi guvernul ucrainean au îngrijorări cu privire la un eventual atac al Kremlinului.

Heraskevici riscă sancţiuni din partea CIO pentru gestul său, deoarece Carta olimpică prevede că sportivilor le este interzis să îşi exprime opiniile politice la JO.

“Cred că şi Jocurile Olimpice luptă pentru pace, pentru unitatea ţărilor şi spre că CIO va fi de partea mea în această poveste”, a afirmat sportivul, adăugând că nu s-a putut concentra prea bine din cauza crizei din ţara sa. “Încerc să rămân profesionist, dar citesc multe şi sunt îngrijorat”.

Heraskevici a încheiat proba pe locul 18.

Sursa foto: Twitter

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Îmi pare rău, biden a stricat surpriza și a zis că va fi război miercuri…

  2. Daca nu faceati maidan ca comanda tov. Nuland si nu permiteati „instructorii americani”, acum nu aveati razboi.

    Acum urmeaza evacuarea din Kiev, dupa cea din Saigon si cea din Kabul.

  3. Heraskevici a încheiat proba pe locul 18. Fiind un loc atat de irelevant a incercat sa atraga atentia asupra sa. Sa se aleaga cu ceva.