G4Media.ro

Meme-urile care au însoțit ascensiunea și căderea lui Liz Truss. De la…

Sursa foto: Captură video - YouTube / Daily Star

Meme-urile care au însoțit ascensiunea și căderea lui Liz Truss. De la brânză și carne de porc până la celebra salată. Cum au reacționat rețelele de socializare la demisia premierului britanic

Pe rețelele de socializare britanice, epoca Liz Truss a început cu brânză și carne de porc și s-a încheiat cu o salată în putrefacție. Batjocura abia dacă a făcut o pauză între timp, scrie The New York Times.

Unul dintre talentele definitorii ale doamnei Truss în calitate de politician a fost disponibilitatea de a îmbrățișa un mesaj provocator și de a oferi imagini pe măsură – chiar și cu riscul de a părea nebună.

Acest lucru a ajutat-o să câștige conducerea Partidului Conservator, cu ținute aparent concepute pentru a o evoca pe Margaret Thatcher și cu remarci care ar fi putut fi calibrate pentru a-i enerva pe centriștii prudenți. „Juriul a ieșit la iveală”).

Cu toate acestea, a făcut-o, de asemenea, o sursă excepțional de bogată de meme-uri. Un scriitor politic britanic, Tom Hamilton, ar putea organiza pe Twitter o „Cupă Mondială de GIF-uri Liz Truss” încă din 2017. Cele două meme-uri „finaliste”, ambele dintr-un discurs din 2014, pe când era secretarul britanic al agriculturii, au căpătat circulație internațională pe măsură ce ea se apropia de Downing Street. Pe locul al doilea a fost reacția ei emfatică la proporția mare de brânză pe care Marea Britanie o importa, iar câștigătoarea a fost descrierea sugestivă a unei oportunități comerciale în China:

Maniera ei uneori excentrică a continuat să furnizeze clipuri virale, dar poate cea mai jignitoare indignare a venit de la o sursă britanică mai tradițională: un tabloid. The Daily Star, preluând o replică din The Economist despre durata de viață a politicilor lui Truss, a pus pe prima pagină capul ei și o salată iceberg de 70 de cenți, cu întrebarea: „Ce se întâmplă? Care salată umedă va rezista mai mult?”

În cele din urmă, propriii ei membri ai Parlamentului au părut să se alăture ridicolului. Robert Langan, un deputat conservator care reprezintă o bucată din Parcul Național Peak District, a ales să scoată în evidență o rubrică pe care o scrisese pentru ziarul său local despre incendiile de la tomberoane: „Într-adevăr, actul de stingere a flăcărilor ar putea foarte bine să reprezinte sfârșitul tomberonului în care acestea au luat naștere. Dar, cu toate acestea, este necesară o acțiune urgentă”.

Un coleg parlamentar a aprobat avertismentul. Până atunci, incendiul părea să fi scăpat de sub controlul doamnei Truss.

Atașăm mai jos o colecție cu cele mai populare meme-uri:

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...