G4Media.ro

Membru CSM: „Consiliul plăteşte lunar 55.000 de euro pentru chirie” / Şi…

Membru CSM: „Consiliul plăteşte lunar 55.000 de euro pentru chirie” / Şi DIICOT plăteşte o sumă similară / În tot acest timp, statul nu reuşeste să vândă sau să folosească imobilele confiscate prin sentinţe definitive

Judecătoarea Evelina Oprina, membru CSM, spune că nu este de acord cu sumele plătite de Consiliu pentru sediul din Calea Plevnei unde îşi desfăşoară activitatea, acestea fiind, din punctul ei de vedere, „exorbitante”, anunţă Agerpres.

„Nu sunt de acord cu contractarea în continuare a spaţiilor şi plata sumelor exagerat de mari (…), chiria pe care Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să o achite pentru acest sediu. Deci, votul meu va fi în consecinţă având în vedere discuţiile absolut artificiale (…) care s-au purtat la sfârşitul anului trecut în momentul în care s-a pus problema achiziţionării unui sediu de către CSM. (…) Sumele ce urmează a fi plătite în continuare pentru acest sediu sunt exorbitante. Îmi amintesc, dacă nu greşesc, că era undeva la 55.000 de euro pe lună chiria pentru acest sediu, în condiţiile în care Consiliul a beneficiat de o finanţare, de posibilitatea de a-şi achiziţiona un sediu. Au fost suficient de multe voci care au susţinut că nu este oportun să achiziţionăm un sediu, dar poate este oportun să plătim 55.000 de euro în continuare pe lună chirie„, a menţionat Oprina, în şedinţa CSM.

Precizările judecătoarei Oprina vin în contextul în care pe ordinea de zi a şedinţei plenului CSM de marţi, 11 februarie, s-a aflat „aprobarea condiţiilor de închiriere pentru spaţiile închiriate de Consiliul Superior al Magistraturii”. Ea a adăugat că, în calitate de membru al Consiliului, nu-şi va mai asuma responsabilitatea pentru plata „unei asemenea chirii”.

Anul trecut, asociaţia “Forumul Judecătorilor din România” şi Asociaţia ”Iniţiativa pentru Justiţie” s-au arătat „îngrijorate” de intenția CSM de a cumpăra o clădire în valoare de 18 milioane de euro pentru a o folosi  ca sediu. Vezi aici.

Şi DIICOT plăteşte o chirie similară. Presa a semnalat în trecut că şi DIICOT plăteşte o chirie de 56.500 de euro pe lună pentru sediul central din calea Griviţei colţ cu bulevardul Dacia. Vezi aici.

Instituţiile din sistemul judiciar plătesc chirii lunare exorbitante în condiţiile în care statul este incapabil să valorifice sau să folosească imobilele confiscate prin sentinţe definitive.

De exemplu, deşi au trecut aproape 6 ani de la confiscare, statul nu a reuşit să valorifice sau să folosească fostul sediu al Antenelor din Șoseaua București-Ploiești şi turnul Grivco. Imobilele sunt încă grevate de litigii deschise de Voiculescu. Vezi aici şi aici.

Turnul Grivco a fost cerut de Direcţia Generală a Vămilor din cadrul ANAF pentru a fi folosit ca sediu, dar fosta şefă a ANAF numită de Dragnea şi de Vâlcov, Mihaela Triculescu, a retras cererea.

Nici imobilul din Calea Floreasca nr. 39, confiscat în dosarul DIICOT Ultra Pro Computers şi evaluat la peste 14 milioane de lei, nu a fost valorificat. Vezi aici.

Nici blocul de 8 etaje din Ploieşti, strada Gheorghe Doja, confiscat de la Sorin Ovidiu Vîntu în dosarul FNI, nu a fost valorificat şi nu este folosit, deşi ANAF l-a solicitat ca sediu pentru direcţia din Prahova.

Foto: Sediul CSM / InquamPhotos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Jos Labele de pe Justitie!
  SLOGAN!
  Realitatea e ca Justitia cheltuie banii romanilor la fel si Anaf.
  Uitati- va la salariul lor si la pensia lor specială.
  Ies la pensie la 50 ani
  Fara ei România era azi Germania.

  • Noroc cu mafia PRO-PSD-ALDE, că altfel ”era azi” Somalia. Cum au ținut ei, interlopii, săracii, timp de 30 de ani, justiția departe de ”labe”. Și cum n-au ”cheltuit” securiștii mafiei ”banii romanilor la fel si Anaf”. Și cum n-au și-au făcut ei, borfașii,”salarii” și ”pensii speciale”. Deloc.

  • # kondensatorilor, cand va treziti ?

   cladirile nu sunt vandute pt ca au fost SUPRAEVALUATE de catre expertii dna

 2. Aoleu, au tupeu sa pomeneasca de chirii, cand statul roman plateste pentru fiecare procuror intre 500-800 euro chiria(asta pe langa salariu, care e baban 12-18.000 ron net /luna)! Normal ca ei nu se grabesc sa devina proprietari, sau daca se grabesc se rezolva si altfel!

 3. Nu ne spune şi despre miile de magistraţi şi grefieri care au platite de către stat chiriile caselor în care locuiesc, în timp ce ei redactează hotărârile după multe luni.

 4. Distractia e maxima cand n-o faci pe banii tai.
  Incercarea Hidroelectrica de a recupera 1 MILIARD de dolari de la baietii destepti a fost respinsa de aceeasi justitie care s-a baricadat in spatele unor privilegii de casta: salarii speciale, deconturi speciale, drepturi speciale, pensii speciale la varste speciale in conditii speciale.
  Mai lasati comentariile, la munca mojicilor, ca le e foame la boieri!

 5. Era interesant de aflat si cine sunt beneficiarii acestor sume exorbitante, daca platesc impozit pentru aceste cladiri si impozit pe aceste sume. Nu m-ar mira sa fie niste amarati de revolutionari determinanti care sunt scutiti de la plata taxelor!

  • Gata, nici nu vreau sa mai stiu, sa mai vad si sa mai aud. La o mica cautare aflu ca si DNA are inchiriata o cladire de la o laptarie, care cumpara lapte din Ungaria si il distribuie copiilor nostri in scolile romanesti, in timp ce fermierii nostri dau laptele la porci, care mai apoi sunt eutanasiati de autoritati, ca vezi doamne umbla africanele prin padurea de la marginea satului!

   Ar trebui ca atunci cand un politician/oficial este banuit de coruptie, sa fie eutanasiati toti din partidul din care face parte, leac pentru corupti nu exista la fel ca si pentru pesta porcina! Doar asa putem scapa de ei!

 6. Chilipir. Cat diurna savonei + inca 2..3.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.