G4Media.ro

Membrii CNATDCU care au fost condamnați în instanță vor putea fi revocați,…

Membrii CNATDCU care au fost condamnați în instanță vor putea fi revocați, prevede noul regulament. Cîmpeanu, despre modificări: În instanță deciziile Consiliului au avut de suferit pe aspecte procedurale

Membrii CNATDCU care au fost condamnați în instanță vor putea fi revocați, prevede noul regulament al forului care analizează plagiatele din tezele de doctorat, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației. Oficialul a confirmat toate cele 4 documente publicate de Edupedu.ro, care conțin noile regulamente și metodologii de doctorat, abilitare și analiză a suspiciunilor de plagiat care vor sta la baza activității CNATDCU. Modificările aduse regulilor de soluționare a plagiatelor au fost introduse după ce “întotdeauna în instanță deciziile CNATDCU au avut de suferit pe aspecte procedurale și nu de conținut științific”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat dacă regulamentul și metodologiile au prevăzut în vreuna dintre modificările operate în mandatul său, în diferitele stadii ale schimbărilor, că evaluarea plagiatelor se va realiza exclusiv de softuri specializate, fără intervenție a specialiștilor, Cîmpeanu a răspuns: “Nu a fost scris, nu a fost spus, nu a fost gândit. Absolut toate documentele de analiză sesizare suspiciune plagiat s-au bazat și până acum pe utilizarea softurilor de detectare a similitudinilor”.

“Caietul tehnic realizat de către producătorii fiecaruia dintre softuri menționează că rezultatele sunt doar orientative și necesită intervenția factorului uman/specialiștilor. Utilizând softurile în procedura de analiza suspiciuni plagiat, fără a avea în procedură acest lucru, este puternic slăbită capacitatea de susținere în instanță a deciziilor CNATDCU”, a precizat ministrul Educației.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. O teză de doctorat poate fi verificata de plagiere in integru doar cu softul specific, dar rezultatul nu este cert deoarece cartile care nu sunt in format electronic sau in alte limbi nu sunt analizate. Membrii din comisie nu pot verifica acest aspect ( ar insemna să stie pe derost toate cartile din lume pe acel domeniu) decat pe baza unor sesizări facute de unii sau altii. Pri urmare este o aberatie propunerea că daca teza a fost analizată in integru sa nu se mai poată reanaliza pe baza altor probe aparute. Majoritatea plagiatelor sunt pe baza cartilor care nu sunt in format digital.

  2. Pe scurt; Un bezmetic tupeist are succes în mizeria mediului academic care PROMOVEAZĂ și SUSTINE furtul de inteligență.
    Emilia Șercan este singura persoană care și-a riscat și viața pt a demască corupția și CONIVENȚA la nivel înalt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.