G4Media.ro

Meloni speră că UE va înţelege „mesajul” alegătorilor europeni transmis la europarlamentare

Sursa foto: European Council

Meloni speră că UE va înţelege „mesajul” alegătorilor europeni transmis la europarlamentare

Şefa guvernului italian Giorgia Meloni şi-a exprimat sâmbătă speranţa că Uniunea Europeană va ţine cont în politicile sale de „mesajul” transmis de cetăţenii europeni la recentele alegeri pentru Parlamentul European, marcate de o puternică ascensiune a extremei drepte, relatează AFP, conform Agerpres.

Meloni, întărită în urma acestui scrutin cu peste 28% din voturi pentru partidul său de orientare neofascistă Fratelli d’Italia, şi-a exprimat speranţa ca „Europa să înţeleagă mesajul venit din partea cetăţenilor europeni, pentru că a trage concluzia din alegerile europene că totul a fost bine ar fi, mă tem, o lectură mai degrabă părtinitoare”.

„Cetăţenii europeni cer pragmatism, o abordare mai puţin ideologizată a diferitelor mari probleme”, a afirmat Meloni în conferinţa de presă susţinută la închiderea summitului şefilor de stat şi de guvern din G7, care s-a desfăşurat de joi până sâmbătă la Puglia (sud), sub preşedinţia italiană.

Giorgia Meloni este o adversară virulentă faţă de Pactul verde european şi promovează în schimb o înăsprire a măsurilor în dosarul legat de migraţie.

„Cred că politica trebuie să răspundă în special indicaţiilor care vin de la cetăţeni”, a insistat ea.

Şefii de stat şi de guvern din cele 27 de ţări membre ale UE se vor reuni luni la Bruxelles pentru a negocia asupra „top jobs”, conducătorii principalelor instituţii ale UE şi în special asupra eventualei reconfirmări a Ursulei von der Leyen în fruntea Comisiei Europene.

„Ne vom reuni luni şi vom începe evaluările”, a confirmat ea, amintind că „propunerea” pentru preşedinţia Comisiei „revine Partidului Popular European (PPE), partidul cu cel mai mare număr de parlamentari”.

Doisprezece din cei 27 membri ai Consiliului European sunt membri ai PPE şi, potrivit unei reguli nescrise, învingătorul în alegerile europene poate revendica preşedinţia Comisiei Europene.

Meloni şi-a exprimat dorinţa ca „Italiei să i se recunoască rolul ce îi revine în materie de competenţe de care va trebui să se ocupe atunci când va fi formată Comisia”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Da, dnă Meloni, s-a înțeles.
    Alegătorii consideră că vor să mergem înspre Rusia. Dar ei, de fapt, habar nu au că asta vor.

    Dv, pe de altă parte, știți bine ce vor. Dar pe dv nu vă interesează.