G4Media.ro

Melenchon îl critică pe Macron pentru vizita din România și Moldova, înaintea…

Sursa foto: Jen Luc Melenchon Facebook

Melenchon îl critică pe Macron pentru vizita din România și Moldova, înaintea turului doi al alegerilor parlamentare: Ce dispreț!

Jean-Luc Mélenchon, liderul alianței de stânga care s-a clasat pe locul doi după primul tur în alegerile parlamentare din Franța, îl critică pe președintele Emmanuel Macron pentru faptul că a ales să-și programeze o vizită externă de trei zile, în România, Moldova și, posibil, la Kiev, exact înaintea turului doi ale alegerilor,

Potrivit BFM TV, Jean-Luc Mélenchon continuă să ocupe terenul mediatic între cele două tururi de scrutin și îl vizează acum direct pe președinte, care a preferat o atitudine defensivă în campanie, spre marea nemulțumire a majorității sale, îngrijorată de faptul că nu va obține o majoritate absolută duminica viitoare.

„Văd că, timp de trei zile, Emmanuel Macron și-a programat o deplasare în afara Franței. Timp de trei zile, nu mai există un pilot în avionul politic macronist. Astfel, după ce a anesteziat campania refuzând orice dezbatere, el a văzut în turul doi o formalitate administrativă… Ce dispreț!”, a afirmat șeful Franței Nesupuse, pentru cotidianul Le Parisien.

După o campanie lipsită de strălucire, macroniștii au avut surpriza neplăcută de a se distanța de Nupes (Noua Uniune Populară Ecologică și Socială) cu doar 21.359 de voturi. În condițiile în care Emmanuel Macron nu a intervenit puternic pe scenă, liderii majorității multiplică atacurile la adresa lui Jean-Luc Mélenchon.

Édouard Philippe își imaginează astfel „o Franță neguvernabilă” în cazul unei victorii a Uniunii de stânga, în timp ce Amélie de Montchalin denunță „un proiect de supunere” și de „minciună”. Elisabeth Borne a mai spus, în cadrul unei videoconferințe cu candidații majorității prezidențiale, că „atunci când Mélenchon pretinde că vrea să fie prim-ministru, el este înainte de toate primul mincinos”.

„Violența comentariilor este un semnal de neliniște din partea adversarilor noștri. (…). El este haosul. Nu mai știe ce să facă în fața crizei globale care se apropie. (…) Astăzi, Emmanuel Macron este uimit de dinamica stângii. De ce? Pentru că nu mai este la curent cu nimic. El nu înțelege societatea franceză. El nu realizează cât de mult sunt presați oamenii de prețuri. Este insuportabil. Sărăcia extremă se răspândește”, se apără Mélenchon .

„Nu mă gândesc” să nu fiu prim-ministru

Jean-Luc Mélenchon, care i-a chemat pe francezi „să-l aleagă prim-ministru” între cele două tururi, a că este încrezător în șansele sale. Proiecțiile lui Elabe pentru BFMTV, L’Express și SFR, care trebuie luate cu prudență, estimează numărul viitorilor deputați Nupes între 160 și 210, departe de cele 289 de locuri necesare pentru a obține majoritatea absolută și un prim-ministru de stânga la Matignon.

„Nu am în vedere niciun alt caz. Trebuie să fii 100% în ceea ce faci. (…) Pentru politicianul care sunt, care a făcut o alegere politică în 2005, opunându-se referendumului privind Europa, apoi în 2008 părăsind PS, ceea ce se întâmplă astăzi este realizarea unei orientări politice, a unei alegeri, a unui raționament care s-a dovedit a fi corect”, a declarat deputatul din Bouches-du-Rhône.

„Matignon nu se îndepărtează, Matignon se apropie”, a declarat luni Jean-Luc Mélenchon.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. S-a făcut de râs macrou cu telefoanele date lui putin. Acum îl batjocoresc nu numai rușii, ci și slugile lor din franța, adică extremiștii de dreapta și de stânga, le pen și melenchon.

  2. Stânga e agresivă pentru că nu poate decât să împartă ce produce dreapta.

    • Și ce produce dreapta? 💩 în ventilator?

    • dar psd ce produce??? ca doar de hotii se tin.

  3. Melenchon e politician vechi, dar măsurile propuse sunt comuniste, la ce melanj e Nupes, e imposibil să guverneze,….Macron trebuie să sprijine, acolo unde Poate, dreapta tradițională, așa poate spera la un guvern de coaliție..

  4. Sobolan comunist