G4Media.ro

Mega-donatorul republican Ken Griffin spune că este timpul să „trecem peste” Trump…

sursa foto: Ron DeSantis / Facebook

Mega-donatorul republican Ken Griffin spune că este timpul să „trecem peste” Trump și îl susține pe guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, pentru 2024

Ken Griffin, unul dintre cei mai mari donatori ai Partidului Republican (de dreapta) din SUA a declarat că este timpul ca Partidul Republican să renunțe la susținerea fostului președinte Donald Trump și să se orienteze spre un nou lider al partidului, transmite FoxNews.

Griffin a declarat într-un interviu acordat POLITICO că a susținut politicile fiscale ale administrației Trump, dar că el crede că partidul ar trebui să graviteze spre alte vedete ale Partidului Republican. „A făcut o mulțime de lucruri foarte bine și a ratat ținta în unele domenii importante”, a spus Griffin. „Și pentru o mulțime de motive, cred că este timpul să trecem la următoarea generație”.

Kenneth Griffin este un manager american de fonduri speculative, antreprenor și investitor. Este fondator și director executiv al fondului de investiții Citadel LLC.

Trump a dat de înțeles în repetate rânduri că ar urma să candideze din nou la Casa Albă în 2024, inclusiv la un miting de campanie sâmbătă, în Pennsylvania, unde i-a susținut pe candidatul la Senat Dr. Mehmet Oz și pe candidatul la postul de guvernator Doug Mastriano.

Griffin, directorul general al firmei de investiții Citadel, este un susținător al guvernatorului republican al Floridei, Ron DeSantis, al cărui nume a fost vehiculat, de asemenea, ca potențial candidat la alegerile prezidențiale din 2024.

Omul de afaceri a recunoscut că s-a opus unora dintre măsurile luate de DeSantis în calitate de guvernator, printre care trimiterea migranților către Martha’s Vinyard și revocarea statutului fiscal special al Disney World din cauza opoziției companiei față de legea din Florida privind drepturile părinților în educație. „Revocarea statutului fiscal special al Disney s-a simțit ca o răzbunare”, a declarat Griffin.

Cu toate acestea, Griffin consideră că guvernatorul are un „palmares extraordinar” și că SUA ar fi „bine servită” de o președinție a lui DeSantis. Griffin a fost principalul donator al campaniei de realegere a lui DeSantis din 2022, donând 5 milioane de dolari.

Comentariile despre DeSantis vin după ce Trump l-a atacat pe guvernatorul Floridei cu doar câteva zile înainte de alegerile de la jumătatea mandatului, referindu-se la el ca fiind „Ron DeSanctimonious”.

Griffin a cheltuit peste 60 de milioane de dolari în sprijinul candidaților republicani în acest ciclu electoral și are un istoric de cheltuieli pentru candidații și cauzele conservatoare. El a cheltuit aceeași sumă de bani pentru candidații republicani în 2020, dar nu a făcut donații directe pentru campania lui Trump. Cu toate acestea, a donat 100.000 de dolari comitetului de inaugurare al fostului președinte.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. De ce? Eu îl vreau pe Trump președinte, să facă ce a promis, să distrugă definitiv democrația în America și să elimine drepturile pentru toți americanii care nu sunt albi ca laptele. Build the wall! Build the wall!

  2. Counterproposal: Trump președinte și DeSantis vice. Apoi DeSantis 2x președinte, apoi încă un republican 2 mandate și gata cu marxiștii din SUA, emigrează în sfârșit, cum au promis, care în Canada, care în Cuba.

    • Exact de asta are nevoie lumea acum,dupa un senil docil ca Biden ,e nevoie de un senil dictator sa faca praf tot ce mai e de distrus. E nevoie de republicani ,dar in niciun caz de un presedinte dus cu capul ca Trump.

  3. S.U.A. si intreaga planeta are nevoie de un presedinte si o conducere republicana,cu precizarea ca e absolut necesar sa poata trece cu bine un examen psihiatric,ceea ce il exlude pe Trump. Dar Partidul Republican oricum avea nevoie de un presedinte serios,Trump a fost singurul clovn deranjat la mansarda dintr-o lunga lista de presedinti republicani remarcabili.

  4. rusii declara ca se vor amesteca . acum trump este sarit peste rind . cistigatori democratii .

  5. nu mai visati biden cistiga tot