G4Media.ro

Medvedev susține că a vizitat trupele rusești staționate în apropierea liniei frontului…

Sursa foto: Kremlin.ru

Medvedev susține că a vizitat trupele rusești staționate în apropierea liniei frontului din Ucraina, la ordinele lui Putin: „Militarii dau dovadă de excelente calități de luptă”

Fostul lider al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat marți că a vizitat trupele din apropierea liniei frontului din regiunea Donețk, în estul Ucrainei, la ordinul președintelui Vladimir Putin, relatează AFP, citată de The Guardian.

Mai mulți oficiali ruși de rang înalt au vizitat regiunile ocupate din Ucraina de la începutul ofensivei Moscovei anul trecut, inclusiv Putin, care a efectuat o vizită neanunțată în portul Mariupol din sud-estul Ucrainei în martie.

Medvedev, care a ocupat anterior funcțiile de președinte și prim-ministru, a declarat:

„La instrucțiunile președintelui, am vizitat un poligon de tragere din apropierea liniei de contact de pe teritoriul Republicii Populare Donețk.

Militarii dau dovadă de excelente calități de luptă, de voință, fermitate și o atitudine generală față de victorie”, a afirmat Medvedev, care a ocupat anterior funcțiile de președinte și prim-ministru, iar în prezent este vicepreședinte al Consiliului de Securitate de la Kremlin, într-un videoclip postat pe rețelele de socializare.

El a adăugat că „peste 325.000 de persoane” au fost recrutate în forțele armate ruse de la începutul anului – față de cifra de 280.000 pe care a dat-o la începutul lunii.

AFP nu a putut să verifice independent aceste cifre.

Medvedev a fost una dintre cele mai aprige voci ale Moscovei în sprijinul ofensivei din Ucraina și denunță adesea Occidentul în postări incendiare pe rețelele de socializare.

Rusia a afirmat că a anexat regiunile ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie în septembrie 2022, dar nu controlează în totalitate niciuna dintre ele.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Da, le a vizitat pe YouTube

  2. A vrut sa spună „alcooliştii ruşi, dotați cu arme şi trimişi pe front, sunt… pleaznă! Sunt ca pụla, de rupți în gură, şi se împuşcă între ei!” 🤣🤣🤣🙈🙈