G4Media.ro

Medvedev: NATO lângă frontiera Rusiei ”nu mai este o figură de stil”…

Sursa foto: Duma.gov.ru

Medvedev: NATO lângă frontiera Rusiei ”nu mai este o figură de stil” / Noi trebuie să fim pregătiţi pentru acele acţiuni agresive care s-ar putea întâmpla

Întărirea Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) la frontierele ruse „nu mai este o figură de stil”, iar Moscova trebuie să fie pregătită „pentru posibile acţiuni agresive”, a declarat marţi vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, informează TASS şi Reuters.

Referindu-se la „ameninţările cu care se confruntă în prezent Rusia”, Medvedev a precizat că „este vorba în primul rând de încercarea de a extinde prezenţa NATO în apropiere de frontierele” ruse. „Şi aceasta nu mai este astăzi o figură de stil, nu este un set de ameninţări standard. Noi trebuie să fim pregătiţi pentru acele acţiuni agresive care s-ar putea întâmpla”, a constatat el.

De aceea, a continuat Medvedev, este important „să întărim inclusiv sistemul care permite să asigurăm Rusia cu cele mai moderne arme”. „Iar pentru aceasta este nevoie de tehnică sigură, de înaltă tehnologie, (de tehnologie) puternică – şi militară şi cu dublă utilizare”, a spus el în cadrul şedinţei prezidiului Consiliului pentru ştiinţă şi cercetare.

Publicitate electorală

De asemenea, Medvedev a spus că sancţiunile împotriva Federaţiei Ruse constituie „război economic”, dar că „nimeni nu va reuşi să izoleze Rusia şi să sufoce economia ei”.

Potrivit lui Medvedev, la ora actuală Federaţia Rusă „se află într-o situaţie specială”, în condiţii de presiune fără precedent. „Practic, acestea nici nu sunt sancţiuni, ci, cum ni s-a spus de anumiţi responsabili străini, este un război economic – şi nimic nu mai poate fi adăugat la aceasta”.

„Noi eram pregătiţi pentru aceasta. Este clar că situaţia se complică, însă nimeni nu va reuşi să sufoce economia noastră, să izoleze Rusia de lume, de alte state”, a adăugat el.

Medvedev a subliniat că Rusia trebuie să-şi concentreze toate forţele şi resursele, „nu doar pentru a depăşi aceste încercări, ci pentru a ieşi din ele învingătoare”.

Joia trecută, tot Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a avertizat NATO că, dacă Suedia şi Finlanda vor adera la organizaţia militară, Rusia va trebui să-şi consolideze apărarea în regiune, inclusiv prin desfăşurarea de arme nucleare în regiunea baltică, pentru a restabili echilibrul militar. Totodată, el s-a referit în mod explicit la ameninţarea nucleară, afirmând că ar putea să nu mai fie vorba de o regiune baltică „liberă de nuclear”, regiune unde se află exclava rusă Kaliningrad, situată între Polonia şi Lituania.

Duminică, Moscova a avertizat, prin vocea reprezentantului său în Consiliul Arctic, Nikolai Korciunov, împotriva activităţii în creştere a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în Arctica şi a atenţionat asupra producerii de „incidente neintenţionate” în regiune.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Iar se baga în seama Luțu!

  • Exact !
   Rusii se fac ca nu stiu ca sunt vecini cu SUA…

   Daca cucereau Ucraina nu era NATO la granita lor ?!

 2. Cu alte cuvinte:
  Nu credeam ca ceea ce am creat prin invazia Ucrainei chiar se intimpla!
  Ne-am desteptat, nu este doar o figura se stil!

 3. S-a văzut cât de pregătiți sunteți. Ce militari, ce logistica și centru de comandă aveți.

  • Si ne luminezi tu, ciob, ce-i ala un razboi, erai cunoscator si intr-ale virusologiei. Dai de gandit.

  • Cioby,da-le draq de ruble că nu mai au nicio valoare,spune nem tudom și la virusologie și la război și părăsește scena.
   După creierașul tau,o mare armata a lumii poate pierde zeci de mii de soldați,tehnica militara de zeci de miliarde ca să cucerească in doua luni un oraș dintr-o țarisoara și să declare că totul e conform planului? Las-o draq de propaganda că nu ține decât la creierele spălate ale mujicilor.

  • Cioby, ești un nesimțit. Un singur copil dacă murea era război. Ești un nemilos, un om fără pic de suflet, o trâmbiță a raului, un fariseu plin de tupeu

  • Știi tu cioby?

 4. Da, pregatiti-va s-o tuliti in Siberia.

 5. De la Saddam incoace, nu am mai avut parte de asemenea tugulani 😀 De aceea doriti voi sa cuceriti Ucraina, sa nu aveti granita cu NATO-OTAN. Pai bine mai tugulane, si cu Kaliningrad cum ramane?
  😀

 6. Este ingrozitor sa ai NATO la granita, sa stii ca nu mai pleaca de acolo niciodata! Intrebati-i pe cei din Elvetia si Austria cum se simt inconjurati de tari NATO!!! usor le-o fi?!!

 7. Medvedev la fiecare paragraf contrazice afirmațiile de la paragraful anterior.
  Concluzia e că încep să dispară soluțiile la problema pe care singuri și-au creat-o.

 8. cuvantul grotesc din dictionar se mira, a ramas fara cuvinte!

  acesti tirani care se folosesc de poporul rus pentru a ramane la putere pe viata, si care s-au pus pe treaba sa elimine un popor suveran isi permit sa vorbeasca despre agresiune?

 9. Mari gunoaie, rușii ăștia!!! Păi ei au invadat altă țară și strigă că sunt agresați!!! Mama lor de sălbatici…