G4Media.ro

Medvedev: Armele nucleare strategice ar putea fi folosite pentru apărarea noilor regiuni…

Sursa foto: Duma.gov.ru

Medvedev: Armele nucleare strategice ar putea fi folosite pentru apărarea noilor regiuni ucrainene alipite Rusiei / „Nu există cale de întoarcere. Rusia și-a ales propria cale”

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat joi că orice armament din arsenalul Moscovei, inclusiv arme nucleare strategice, ar putea fi folosit pentru a apăra teritoriile încorporate în Rusia de Ucraina, relatează Reuters.

Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a afirmat că referendumurile organizate de autoritățile instalate de Rusia și de autoritățile separatiste în mari porțiuni din teritoriul ucrainean ocupat de Rusia vor avea loc și că „nu există cale de întoarcere”: „Republicile din Donbas (Donețk și Luhansk) și alte teritorii vor fi acceptate în Rusia”.

Medvedev a spus că protecția tuturor teritoriilor va fi consolidată în mod semnificativ de către forțele armate ruse, adăugând: „Nu este vorba de o chestiune de securitate. Rusia a anunțat că nu numai capacitățile de mobilizare, ci și orice armament rusesc, inclusiv arme nucleare strategice și arme bazate pe principii noi, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecție”.

Se așteaptă ca referendumurile care vor avea loc începând de vineri în părțile controlate de Rusia din provinciile ucrainene Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, precum și o parte a provinciei Nikolaev, să producă rezultate care să susțină în mod covârșitor aderarea la Rusia.

Voturile, organizate cu câteva zile înainte, sub ocupație militară, au fost catalogate drept o farsă de către Kiev și aliații săi occidentali.

Dacă vor fi admise oficial în Federația Rusă, teritoriile ocupate, unde contraofensivele ucrainene au luat amploare în ultimele săptămâni, vor avea dreptul, conform doctrinei nucleare a Moscovei, să fie protejate de armele nucleare rusești.

Moscova nu controlează în totalitate niciuna dintre cele patru regiuni pe care se așteaptă să încerce să le anexeze, doar aproximativ 60% din regiunile Donețk și 66% din Zaporojie fiind deținute de armata rusă.

În ultimele luni, Medvedev a făcut în mod regulat declarații agresive la adresa Occidentului și a Ucrainei, subliniind transformarea sa de la un aparent liberalizator cu vederi occidentale, în calitate de președinte în perioada 2008-2012, la un șoim geopolitic strident.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

20 comentarii

 1. Rusia trebuie oprita acum. Ucrainienii trebuie ajutati in continuare, iar Rusia trebuie supusa celui mai dub blocaj economic.

  Sper ca orice om din Europa intreg la cap intelege ca e inacceptabil santajul asta mizerabil cu „orice teritoriu alipit Rusiei se apara imediat cu armele nucleara”

  E calea sigura sa lasam iarasi rusii sa terorizeze jumatate de Europa, ca dupa 1945.

 2. Daca Putin foloseste arme nucleare in Ucraina, poate celelalte puteri semnatare a memorandumului de la Budapesta (dezarmarea nucleara a Ucrainei) ar putea sa „anuleze” intelegerea si sa dea Ucrainei alte arme nucleare in schimbul celor la care a renuntat pentru garantii de securitate care sunt acum incalcate.

  • Daca rusii folosesc nucleare in Ucraina, este sfârșitul, nu mai este timp pentru altceva: NATO/ SUA vor riposta tot nuclear.

  • Prea repezite declarațiile astea. Au fost dezinformări și la atacarea Ucrainei, cum că e Blitzkrieg ușor. Poate că și armelor nucleare li se exagerează în rapoarte avansul tehnologic.

  • Buna idee..
   Cum poti gandii asa…sa dea arme nucleare Ucrainei?
   In actuala situatie?
   😄😄😄😄
   Suntem vecini cu ei…si daca te documentezi ,ei n au fost niciodata prieteni cu Romania.
   Sunt oameni reci…la fel ca si rusii..sunt tot rusii,sub alta denumire.
   Odata sfarsit razboiul,daca castiga Ucraina…sa vezi ce pretentii o sa aiba…vai de U.E…si vai de Romania.
   Pe americani o sa i doara in cot…politica lor e sa nu aiba razboi pe continentul lor…

 3. Arme nucleare = disperare.

 4. Ati calculat si ce o sa incasati daca folositi armele nucleare? Oare este frica din voi care va face asa de viteji?

 5. Deja știu rezultatul „referendumurilor ” !!@
  De ce nu organizează un referendum in Rusia,acum că au decretat mobilizarea(chiar si parțială) ,să vadă daca rușii sint dispuși să meargă la r..az..boi…că până acum mereau la o operațiune specială unde tot așa mureau ca la r..az…boi….doar că ii ingropau rapid pe unde cădeau..

 6. Deja știu rezultatul „referendumurilor ” !!@
  De ce nu organizează un referendum in Rusia,acum că au decretat mobilizarea(chiar si parțială) ,să vadă daca rușii sint dispuși să meargă la iobzăr, .că până acum mereau la o operațiune specială unde tot așa mureau ca la iobzăr…doar că ii ingropau rapid pe unde cădeau..

 7. Mda. Rusia si-a ales viitorul, epoca de piatra, ca numai asta li se potriveste. Daca ar putea fi izgoniti toti dincolo de Urali ar fi ideal

 8. Pana acum Rusii declarau independenta sau anexau teritorii pe care le ocupau militar,putinistii au ajuns la alt nivel ,anexeaza teritorii de peste granitele Rusiei care li se par lor atractive,acusi te pomenesti cu ei ca anexeaza Elvetia sau Brazilia si ameninta cu arma nucleara cetatenii acelor tari care nu vor sa devina sclavi putinstanezi. Noaptea mintii la bolsevicii astia.

 9. Ucraina trebuie înarmată nuclear și dacă folosește in Ucraina va primi si Rusia in Sankt Petersburg! 😏

 10. In primul rand, nimeni în afara de rusnaci nu recunoaște aceste teritorii ca fiind ale lor, prin urmare Ucraina are dreptul legitim sa le atace.

  În al doilea rand, șobolanii moscoviti nu vor da nicio bomba ci vor fi aruncați peste granița, neputând face nimic, știind ca orice arma tactica duce la nimicirea bazelor rusești de pe teritoriul Ucrainian de către SUA.

  În al treilea rand, Rusia va pierde lamentabil războiul și acest bufon împreună cu Șeful lui fascist vor avea soarta tarului.

  Ucraina va redeveni întreaga iar Rusia va pierde războiul.

 11. Rusia pt teritoriile alea de doi lei chiar merita sa fie stimulată la max sa dea cu nucleara sa vada toata planeta ca Rusia tb sa dispară de pe suprafata planetei.
  Toata lumea se teme ca daca se dezmembreaza Rusia raman niste țări mici, instabile cu arsenal mondial, DAAAAR RUSIA intreaga care da cu arsenalul nuclear e mai buna?!?
  Rușii sa urce inapoi in copac sau sa fie oameni.

 12. Se joaca cu focul putin 😡😡o să aibe un sicriu în scurt timp ⚰️⚰️

 13. Medvedev șoim geopolitic? Freasca, e doar o biata cotofana (cio.ara are demnitatea ei, e chiar desteapta) caraitoare.

 14. Medvedev asta e exact prototipul de „prrost solemn”.

 15. Salvarea vine tot din Rusia, poate se găsește un apropiat sa devină erou și să îl ucidă pe Putler altfel eu chiar cred ca vor folosi nucleare, poate la început tactice iar dacă li se răspunde poate si strategice

 16. “arme bazate pe principii noi”….Stupoare! astia arunca in lupta arma telepatica. Extraterestrii au ales sa aterizeze in alta parte. Arma cu gauri negre din care inamicul nu mai poate iesi – atentie, in cazul asta, schimbul de prizonieri nu mai este posibil, niciun inamic nu a mai fost vazut iesind din gaura neagra -, va fi tinuta inca la depou.