G4Media.ro

Medicul personal al lui Maradona solicită o nouă expertiză medicală legată de…

Medicul personal al lui Maradona solicită o nouă expertiză medicală legată de moartea vedetei argentiniene

Neurochirurgul Leopoldo Luque, considerat drept principalul membru al echipei medicale care s-a ocupat de sănătatea fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona în ultimele luni de viaţă, a respins, luni, orice responsabilitate în privinţa morţii lui Pibe de Oro şi i-a cerut procurorului care se ocupă de acest caz o nouă expertiză medicală, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Dr Luque nu are nimic să-şi reproşeze. El a spus că a avut mereu grijă de sănătatea lui Maradona şi că de fiecare dată când s-a apelat la el a ajutat”, a declarat avocatul Julio Rivas la finalul audierii clientului său.

Luque, 39 de ani, medicul personal şi confidentul starului argentinian, a fost audiat timp de patru ore de către procurorul din San Isidro, suburbie a capitalei Buenos Aires, cel care a deschis o anchetă pentru ”omucidere involuntară cu circumstanţe agravante”.

”El a fost medicul său de familie, dar nu a fost responsabil cu spitalizarea sa la domiciliu”, a mai spus avocatul, indicând că îngrijirea fostului campion mondial la domiciliu a fost în sarcina a două societăţi private de sănătate.

Contrar unui raport publicat în luna mai, avocaţii au afirmat că nu există nicio probă medicală care să arate că Diego Maradona suferea de probleme cardiace.

”Comisia medicală a luat dosare medicale care datau de acum 20 de ani”, a criticat Rivas, afirmând că Diego Maradona a efectuat patru examene medicale în 2019 şi 2020, care cuprindeau şi analize cardiace, iar ”toate aceste examinări au arătat că era perfect” sănătos.

Dr Luque a cerut o nouă expertiză în privinţa condiţiilor în care şi-a găsit moartea fostul mare fotbalist, care suferea de mai multe probleme de sănătate. La începutul lunii mai, 20 de experţi au concluzionat că Maradona a fost ”abandonat în voia sorţii” de echipa sa medicală, iar tratamentul ”inadecvat, deficitar şi imprudent” au dus la o lungă şi lentă agonie a legendarului fotbalist.

Leopoldo Luque, devenit un personaj mediatic după ce l-a operat pe Maradona la începutul lunii noiembrie, pentru un cheag de sânge la cap, a fost ultimul audiat de anchetatori din cei şapte membri ai echipei medicale.

Neurochirurgul a devenit medicul lui Maradona după ce a fost contactat de acesta pentru a-l trata de problemele sale cu somnul. Diego Maradona suferea de insomnii din anii în care lua anxiolitice şi tranchilizante în cantităţi mari şi le combina cu alcool, potrivit apropiaţilor.

Cei şapte membri ai echipei medicale riscă, în cazul în care ar fi găsiţi vinovaţi, pedepse cu închisoarea mergând de la 8 până la 25 de ani.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter