G4Media.ro

”Medicul nu poate fi incriminat pentru lipsurile din sistem. Medicul poate fi…

Sursa foto: Colegiul Medicilor Bucuresti/Facebook

”Medicul nu poate fi incriminat pentru lipsurile din sistem. Medicul poate fi acuzat că nu are curaj întotdeauna să spună acest lucru”, transmite președintele Colegiului Medicilor București

Preşedintele Colegiului Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB), Cătălina Poiană, consideră că nu poate fi incriminat medicul pentru lipsurile din sistem şi a menţionat că medicul poate fi acuzat că nu are curaj întotdeauna să spună acest lucru, transmite News.ro.

 • “Cred că nu trebuie să confundăm responsabilitatea medicului cu responsabilitatea decidenţilor din sistemul sanitar. Da, sunt cu totul de acord să analizăm calitatea actului medical. Sunt cu totul de acord să vedem dacă medicul şi-a făcut datoria aşa cum trebuie, dar nu poate fi incriminat medicul pentru lipsurile din sistem. Medicul, dacă vreţi, poate fi acuzat de un singur lucru că nu are curaj întotdeauna să spună acest lucru. Şi eu am învăţat de la dumneavoastră că primul pas ca să pot să rezolv o problemă este să recunosc că ea există şi cu cât mai mulţi dintre noi, medicii, vom avea curajul să spunem ce probleme reale sunt cred că reprezintă primul pas spre a rezolva aceste probleme”, a afirmat Cătălina Poiană, într-o conferinţă de presă.

Ea a menţionat că militează pentru responsabilitate, pentru ca medicul să îşi facă datoria în faţa pacientului.

 • “Repet, nu trebuie să confundăm lucrurile. Una este actul medical, una este responsabilitatea medicului. Da, milităm pentru responsabilitate, milităm ca medicul să-şi facă datoria în faţa pacientului, milităm pentru ca medicul să-şi respecte pacientul. În felul ăsta, medicul se respectă pe el şi în felul ăsta pacientul o să îl respecte, dar nu poate fi medicul incriminat pentru lipsurile sistemului”, a explicat Cătălina Poiană.

  Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) marchează Ziua Internaţională a Medicului duminică, lansând Campania de Conştientizare ”RESPECT pentru Medici. RESPECT pentru Pacienţi”.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Colegiul Medicilor Bucuresti are in componenta consiliului director medici șefi de sectie care isi intimidează colegii. Opinia CMB este o forma de ipocrizie prezentată in Comunicat de Interes Public.

 2. Când le intră salariul pe card și șpaga în buzunare, oare mai simt vreo jenă?

 3. Ei ar trebui sa fie primii care denunta malpraxis-ul colegilor, dar din pacate sunt primii care sa il ascunda.
  Apoi, ar trebui sa inceteze sa numeasca pacientii clienti si indiferent de cine este medicul care i-a operat sau pus diagnosticul, trebuie sa se implice in tratarea acestora.

  Eu nu cred ca sunt multi cei care acuza medicii de lipsurile dins sitem, dar ii acuza de fi parte a problemei din sistem prin nepasare si indiferenta.