G4Media.ro

Medicul Luc Montagnier, cel care a descoperit SIDA și laureat al premiului…

sursa foto: Captură video

Medicul Luc Montagnier, cel care a descoperit SIDA și laureat al premiului Nobel, a murit la 89 de ani/ Virusologul devenise o cunoscută figură anti-vaccin

Medicul Luc Montagnier, cel care a descoperit SIDA în 1983 și laureat al premiului Nobel în 2008, a murit joi, la 89 de ani, transmite lefigaro.fr.

Virusologul devenise în ultima perioadă o cunoscută figură anti-vaccin atrăgând în nenumărate rânduri criticile colegilor săi.

Doctor, biolog, virusolog, Montagnier se înstrăinase de lumea științifică culminând cu declarația din 2009, dintr-un documentar american, în care a spus că un sistem imunitar bun poate ajuta oamenii să scape de SIDA în câteva săptămâni. El a fost contrazis public de cercetătoarea Françoise Barré-Sinoussi, co-descoperitor al HIV împreună cu el.

La aproape 80 de ani, Luc Montagnier plecase să se stabilească în 2010 la Shanghai, angajat de universitatea chineză.

Biologul a apărat teorii privind emisia undelor electromagnetice de către ADN, a apărat în special teoriile memoriei apei, a luat poziții împotriva vaccinurilor sau chiar a asigurat că antibioticele pot fi folosite pentru tratarea autismului. De asemenea, se oferise să-l vindece pe Papa Ioan Paul al II-lea, care era bolnav de Parkinson, cu papaya fermentată.

În 2017 profesorul Luc Montagnier a fost criticat aspru de întreaga comunitate științifică după ce a făcut comentarii nenumărate împotriva vaccinurilor.

Conducerea Premiului Nobel l-a acuzat pe virusolog spunând că ”otrăvește încetul cu încetul întreaga populație”, după ce specialistul a făcut o legătură între vaccinuri și moartea bebelușilor nou-născuți.

106 academicieni s-au opus atunci public colegului lor:

 • ”Noi, academicieni în știință și/sau academicieni în medicină, nu putem accepta de la unul dintre colegii noștri ca acesta să folosească Premiul Nobel pentru a difuza, în afara domeniului său de competență, mesaje periculoase pentru sănătate, sfidând etica care ar trebui să guverneze știința și medicina”, au transmis aceștia printr-un mesaj public.

Mai recent, el a făcut observații condamnate sever asupra Coronavirus, susținând că este rezultatul manipulării umane. El a mai susținut că SARS-CoV-2 conține secvențe ale virusului HIV, o poziție care a fost criticată îndelung de colegii săi, dar care l-au făcut un erou printre anti-vacciniști care îl citează frecvent.

Cotidianul francez Le Figaro a descris evoluția sa de la un cercetător de prim rang până la excentric drept un „naufragiu științific lent”.

sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. „a murit joi”, adică azi. De fapt a murit de 2 zile în 8 februarie, marţi.

  • Rusinos. Toata media a tacut timp de doua zile. Era totusi o somitate…

   Dar avea „defectul” ca era anti-vaccinist si pentru asta a trebuit ascuns si pedepsit pana si dupa moa.rte…

  • Iar exagerati si dati dovada ca suferiti de mania persecutiei, ba vi se pare ca va pedepseste cineva, ba ca vrea sa va intepe, ba alte baaconii.

  • Inchipuiti-va ca in Romania ar muri Cartarescu, desi asta n-a apucat sa ia inca Nobelul fiind doar vesnic nominalizat. Ar vui presa…

  • Cred ca mai degraba ar vui Europa, dar dvs n-aveti de unde sa stiti, ca la ce va pricepeti dvs e altceva. Nu matematica, cu siguranta.

 2. Inseamna ca geniul medicinii Arafat cunoaste mult mai bine imunitatea de recomanda vaccinarea obligatorie.

 3. Ne pleacă valorile.

 4. Nu e nici primul nici ultimul cercetator genial care la batranete o ia pe aratura. Din fericire pentru renumele lui descoperirea virusului HIV va ramane, iar tampeniile spuse la betie / dementa se vor uita.

  • Si tot el a spus că Covidul are 4 secvențe de HIV, asta demonstrind că este făcut în laborator, natura nu poate face așa ceva (cu 4 secvențe distincte)
   Înclin să cred că avea dreptate.

  • @marinel – „inclin sa cred ca avea dreptate” 😂😂😂 bai, frate, s-au nascut toti virusologi de renume mondial 😂😂😂 cum le stiti voi pe toate

 5. Sa vezi acum combustibil pt antivaxxeri: l-au omorat sa-i inchida gura.

  • Da, este una din teorii, evident. Tocmai urma sa apara in procesul deschis de Dr Reiner Fuellmich, fiind unul din martorii foarte importanti.

 6. „El a mai susținut că SARS-CoV-2 conține secvențe ale virusului HIV, o poziție care a fost criticată indelung de colegii săi, dar care l-au făcut un erou printre anti-vacciniști care îl citează frecvent” – pai chiar contine, am vazut si explicatia celor de la Moderna si a celor de la Pfizer cum a fost „asamblat” vaccinul.
  Apoi, de unde a aparut noua furtuna de a testa pentru HIV in multe tari? De ce a crescut cererea de teste HIV?
  Teorie a conspiratiei? Asteptati 6 luni….