G4Media.ro

Medicii din mai multe spitale din Ungaria susțin că au ajuns să…

Medicii din mai multe spitale din Ungaria susțin că au ajuns să aleagă ce pacienți cu COVID-19 internează la terapie intensivă, din lipsă de locuri / Vârsta medie a pacienților cu forme grave a scăzut semnificativ

Spitalele din Ungaria sunt supuse unei presiuni fără precedent, din cauza numărului mare de pacienți cu Covid-19, care a depășit orice alt vârf al pandemiei, iar medicii sunt puși în situația de a alege pe cine internează în secțiile de terapie intensivă, scrie InsightHungary.

Numărul infectărilor a crescut mult din cauza variantei britanice a coronavirusului, mult mai contagioasă.

Astfel, joi erau înregistrate 8.329 de persoane internate cu Covid-19 în spitale, față de vârful anterior, de 8.045, la începutul lunii decembrie. Totodată, numărul pacienților care au nevoie de ventilatoare continuă să crească dramatic, notează InsightHungary.

Rectorul Universității de Medicină Semmelweis, Béla Merkely, a precizat că 80-90% din cazurile Covid-19 din Budapesta înregistrate în această săptămâna provin din varianta britanică.

Spitale din întreaga țară raportează că au secțiile COVID supraîncărcate și duc lipsă de personal.

Un spital din orașul Hatvan, care nu mai are paturi libere, a transmis că tratează în primul rând pacienții de 40 și 50 de ani.

Medicii din mai multe spitale au spus că trebuie să aleagă ce pacienți sunt mutați în secțiile de terapie intensivă, deoarece spațiul este limitat.

„Pierdem oameni cărora le-au rămas 20, 30 sau 40 de ani de viață înainte”, a spus un medic de la un spital rural.

Doi medici din spitalele din Budapesta au precizat că vârsta medie a pacienților aflați la terapie intensivă a scăzut semnificativ.

Primăvara trecută, cele mai critice cazuri au fost de obicei în rândul pacienților cu vârsta cuprinsă între 80 și 90 de ani, în vreme ce acum persoanele de 30, 40 și 50 de ani sunt cele mai prezente în secțiile ATI.

Într-un interviu la un post radio, de săptămâna trecută, prim-ministrul Viktor Orbán a spus că numărul pacienților Covid-19 din spitale ar putea ajunge la 20.000.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Bau bau bau, bau bau bau, bau bau bau. Blablabla…

 2. sosoacaaaa, undei sosoacaaaa?
  sa mearga de urgenta la budapesta sa faca ordine..
  ungurii au nevoie de sosoacaaaa

 3. In Romania se trece la ora 22 de la 23, ca restrictie de a iesi din casa.

  Vom numara aproximativ tot atat de multi morti cu aceasta masura, singura constanta fiind „noi nu facem carantina” plus ingropatul tacut al mortilor.

 4. Din articol nu reiese cine sunt acei medici.
  Oare ei exista, sau e doar obisnuita dezinformare?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.