G4Media.ro

Medicii de la Spitalul Sfântul Ioan din București au reclamat la poliție…

Medicii de la Spitalul Sfântul Ioan din București au reclamat la poliție nereguli grave ale managementului în lupta cu coronavirus. Procurorii au deschis dosar penal/ UPDATE Reacția conducerii spitalului

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 din Capitală au anunțat marți deschiderea unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și abuz în serviciu după ce mai multe cadre medicale de la Spitalul de Urgență Sfântul Ioan din Capitală au depus plângeri împotriva conducerii.

Potrivit surselor G4Media.ro, medicii au reclamat că nu s-au luat măsuri reale de prevenție pentru infectare cu Covid-19, nu există dotare pentru asigurarea prevenției, precum și că 30 de cadre medicale ar fi fost obligate să participe la raportul de gardă într-o încăpere de dimensiuni mici și să viziteze saloanele.

De asemenea, medicii de la Sfântul Ioan au reclamat și faptul că ar fi fost obligați să participe la cursuri și colocvii, chiar și după ce Ministerul Sănătății a sistat aceste evenimente.

 

Update ora 12.50: Într-o reacție, conducerea Spitalului ”Sfântul Ioan” susține că s-au luat toate măsurile organizatorice și de prevenție necesare în conformitate cu prevederile legale.

”Colectivul Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Ioan” a luat act de informațiile difuzate în spațiul public cu privire la activitatea întreprinsă și măsurile luate în cadrul instituției noastre.
Remarcăm faptul că, într-un asemenea moment de interes național, anumite persoane aleg să recurgă la acuzații nefondate, bazate pe interese personale și orgolii meschine, și care ajung să știrbească spiritul de sacrificiu și simțul civic al cadrelor medicale din toată țara.
Pe marginea aspectelor apărute în media, dorim să facem următoarele precizări:
– Până în acest moment nu s-a confirmat niciun caz de infecție cu COVID-19 în unitatea noastră.
– S-au luat toate măsurile organizatorice și de prevenție necesare în conformitate cu normele legale și dispozițiile emise de instituțiile abilitate. Aceste măsuri au fost aduse la cunostința întregului personal medical, prin documente oficiale și procese verbale semnate.
– Dintre măsurile întreprinse, menționăm achiziția de echipamente de protecție și materiale sanitare necesare cadrelor medicale în vederea tratării eventualelor cazuri de Covid-19, asigurarea de circuite separate pentru 6 paturi de terapie intensivă menite a primi pacienții critici cu această patologie, eliberarea și igienizarea unei secții de 25 de paturi situată la parterul spitalului, pregătită a primi cazurile de Covid.
– Din punct de vedere al activității didactice, cursurile și lucrările practice cu studenții au fost suspendate în momentul emiterii respectivei decizii de către Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, București
– Mai mult decât atât, spitalul nostru a fost oferit ca și exemplu de către presă datorită promptitudinii cu care a organizat în cadrul Unității de Primiri Urgențe a triajului destinat identificării și izolării pacienților suspectatți de infecție cu coronavirus.
– Punem la dispoziția eventualelor organe de control/anchetă întreaga documentație necesară pentru a elucida pe deplin această problemă.
– În urma soluționării corecte a acestor calomnii, ne rezervăm dreptul să acționăm în instanță persoanele vinovate de afectarea gravă a imaginii publice a spitalului. Considerăm a deveni incidente în această situație prevederile penale care reglementează și sancționează infracțiunea de inducere în eroare a organelor judiciare.
– Lăsând la o parte acest moment trist pentru imaginea lumii medicale, dorim să asigurăm opinia publică că vom continua să facem toate eforturile pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate care să facă posibilă depășirea crizei cu care se confruntă societatea românească.

Conducerea Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Ioan”, București”

 

Comunicatul integral al Parchetului:

”Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti aduce la cunoştinţa opiniei publice următorul comunicat:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat la data de 23.03.2020 dosarul penal nr. 2297/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor prev. de art. 352 C.p.şi abuz în serviciu prev. de art. 297 C.p., ca urmare a sesizării venite la DGPMB – Secţia 26 Poliţie din partea mai multor cadre medicale din Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. loan din Bucureşti cu privire la existenţa unui cadru organizatoric defectuos ce nu ar corespunde măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase.

Urmare a plângerii înregistrate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti au dispus administrarea cu celeritate a probelor necesare lămuririi aspectelor sesizate.

Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie.”

Foto: Spitalul Sfântul Ioan din București

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

31 comentarii

 1. E mâncătoria dintre voi mare, asta e! Cum adică au vizitat saloanele?! Pai pentru ce pizda mamelor voastre aveați internați în saloane, ca să nu-i mai vadă nimeni?!
  Poate va vine și mintea la cap cu pandemia asta și veți înțelege odată rolul și rostul vostru în societate.

  • Cei mai multi dintre ei il stiu deja : sa faca bani !
   In ultimele 2 luni 3 cunostinte au ajuns la UPU Constanta, toate cu preinfart. Aveti nevoie de 2 stent-uri : unul montat gratuit la urgente si al 2-lea neaparat la cabinetul particular contra sumelor cuprinse intre 11000 lei si 12500 lei. Totul verificabil.

  • Ai citit dar n-ai inteles nimic. Ei se plangeau ca desi nu s-au luat masurile necesare preventiei ei au fost expusi in modul descris in articol. Rautate sau prostie?

  • RENAR a fost luat pe nepregatite si de data asta… desi din filmul Colectiv ar fi putut afla ceva

  • Atunci sai ia dracu pe toți!

  • Oricum, noțiunea, cuvântul, „șpagă”, cred ca din Constanța provine și s-a pandemizat în toată România!

 2. Păi dotare nu a fost nicidata. Nici testere, nici spirt, nici biocide, nici manusi…nimic. Guvernul nostru avea ăprobleme serioase privind anticipatele, nu sa se preocupe de asemenea nimicuri. NU PREA SUNT NICI ACUM. Costache, Moldovan, Tataru, Arafat – sunt bieti politruci incompetenti care conduc Ministerul Exterminarii SI al Spagarilor sin sistemul de sanatate. Sunt pline spitalele de Beurani, Borceani, Pintea etc etc

  • Si atunci cand au dezinfectant este furat de asistente. Il fura din spital si il vinde cu banu cash la cabinetele particulare ale doctorilor care nu se coboara sa fure chiar ei din spital.

  • @FC33

   Amice, unde ai vazut tu stenturi montate la cabinetul particular???? Poate tie ti-au implantat vreun fake-neuron la particular si tu nu stii!!!
   Zvonacule!

  • Tara de pe planeta Zulu.

   Incredibila diferenta intre o tara vestica si aceasta grupare sociala condusa de hoti si idioti

   O sa moara zeci de mii de oameni in mama ei de tara, pina cand EU, WHO, China si altii vor veni sa stopeze pandemia in Romania.

  • Iată un vajnic susținător al escroacei Sorina Pintea! Cu gașca lor Beuran, Secureanu, Copcă, Monica Pop…cu tot.

 3. Mda, abia atunci când le-a ajuns și cadrelor medicale cuțitul la os (vezi cazul Suceava) reacționează și ei la mizeria PE CARE AU TOLERAT-O CU BUNĂ ȘTIINȚĂ ÎN TOȚI ACEȘTI ANI.

  • De ce sa nu tolereze? Salarii nesimtitre, șpăgi așișdearea. Astia sunt adevaratii CRIMINALI ai României – E plin Sistemul de Sanatate (=Exterminare) de Beurani, Borceano, Pintea, Opresti si altii ca ei. In in frunte stau „liberalii” Costache. Moldovan, Tataru – care se fac ca nu stiu ca sistemul e unul CRIMINAL. MEDICINA ROMANEASCA e una ticaloasa, iar medicii sunt TOTI complici la marele Jeg.

 4. am senzatia ca se incearca o infectare fortata printre cadrele medicale pentru a inchide spitalele..in asa fel incat sa se acopere managementul de cacat

  • Și eu am zis ca e destul de suspecta treaba! Motivul tău e foarte plauzibil.
   Eu ma gândeam și ca sunt suficient de prosti sau, la cât sunt de speriați sau fricoși, suficient de parșivi pentru a avea motiv sa se fofileze de bătălia crâncenă care se apropie!

  • Adevărat. Ar.!!!! Trebui schimbata conducerea asta!!!!! . Ca numai probleme sunt… Aici. Iar pe ăștia nu_ i da jos nimeni. Cred ca sigur. au pile la consiliera…. lui Johhanis….păun. Și soțul dânsei tot acum a fost făcut conferențiar….. Ca geavlete. Asta…. De cine…… Ghici..??!! Altul cu fiica sa mare conferențiar,Ce a trecut direct de la asistent….. Asa…. … Care e cu ta-su cu tot acolo și. ….nimeni nu se sesizează….au voie de toate… . Nu sunt nici conflicte de interese nimic…… Oare…. Coronavirusul ii găsește???? Ca legislația nu. Baga la înaintare cacanariii.. Numai alții au interese și. Sunt oportuniști. Ei nu. . Lepre…

  • Pe rezidenți.in primul rand. Ai văzut ce urat se purtau aia bătrână și … Sefa de secție-. Pusa de aiurea acolo. Pe pile ca e proasta nici Rezidentiat ul nu l a luat… I la dat ciocalteu prin post de preparator…. În schimbul naturii… Ce sa mai vorbim de exemenul de specialist….. Aiurea. Dar e sefa…. Pusa… Și acum are planuri în asevilismul. Prietenilor. Oportuniști ca managerul. Și geavlete…… Sunt o echipa criminala. Acreditata. De umf. Și susținută de consiliera. Păun…. Ca altfel nu s ar povesti. Nu ar avea atâta tupeu. sa Spuna ca medicii. Oameni. Speriați. Au interese oportuniste…. Pentru viata lor….. Auzi…… La ei interesele de ai nenoroci pe alții. sunt normale… La alții. put…..

 5. Problema e că managerii sunt proști, inculții, politruci și hoți etc. Unii dintre medici fură, fură și iar fură. Duc acasă la familie. Îmi doresc ca toți medicii ăia normali și serioși să facă un pas în spate, să dezerteze astfel încât toți cei care i-au băgat și susținut în spitale să fie tratați de acești habarniști. Îmi doresc să fie cât mai haos, căt mai dezastru…..acum dintr-o dată toți medici onești și buni care erau terfeliți prin spitale sunt rugați să facă ceva. Directorul e politic, seful de serviciu politic, medicii politic :(( ne merităm soarta.

 6. Doctorii n-au fost deranjati pana acum de lipsa dotarilor, doarece pana acum aceasta lipsa punea in pericol doar viata pacientilor. Dar, avand salarii de 2-3 sute de milioane lei vechi, nu i-a deranjat prea tare. Acum cand au flacara sub fund, ii deranjeaza si lipsa dotarilor si managementul pus de psd/pnl/etc.

 7. Daca asa s-au intamplat lucrurile, plangerile trebuiau facute !
  Problema este insa si in alta parte nu doar in carca managerului ci si in cea a medicilor care pana sa ajunga la a face plangeri penale au acceptat mai intai sa se supuna ordinelor ilegale, abuzive !
  De ce au acceptat sa participe la acele colocvii si simpozioane care incalcau legea ?
  De ce au acceptat sa participe la raporturi de garda facute in incaperi improprii unor astfel de proceduri ?
  De ce au acceptat sa se alature neprotejati in vreun fel la vizite medicale cu potential de imbolnavire ?

  Mi-e greu sa cred ca vreun medic care ar fi refuzat toate acestea in mod argumentat ar fi patit ceva din partea managerului sau a medicului superior in grad !

  PS. Uite acum iau si batul si dau nitel cu el prin gard (adica trolez un pic): daca unii cred ca in modul asta scapa de pericolul de a ajunge sa fie in linia a doua in lupta de salvare a celor infectati cu COVID 19, al caror numar este evident si de pe Luna acum ca va creste mult in zilele urmatoare ?

 8. Toti mâncati rahat despre doctori, dar când va va veni randul la ventilator, o sa sperati ca unul dintre hotii ăștia sa va conecteze si pe voi sau pe cei dragi vouă. Sper sa ramana la fel de nenorociți si sa nu o faca.

  • @Tudor:
   Inteleg ca tu esti doctor sau fiu de doctor, altfel nu-mi pot explica de ce esti asa de pornit impotriva celor care ii critica ?
   Nu-i asa ca te-ai obisnuit ca atunci cand ajungi acasa de la serviciu (policlinica, spital) sa scoti din buzunar fara sa tresari in vreun fel, pe langa cheile casei si masinii si plicuri cu bani Sau,ma rog, te-ai obisnuit sa-l vezi pe taica tu facand asta ?

   PS. Una peste alta tu esti linistit ca daca esti de ventilator, tu o sa ajungi inaintea altora care erau la rand si nici nu o sa fi nevoit sa dai spaga pt asta ? Nu-i asa ? 🙂

 9. Trebuiau sa faca plangere penala inca din prima zi a epidemiei .Neregulile in spitale sunt de ani si ani …s au tras nenumarate semnale de alarma dupa Colectiv .S a cumparat marmura ,de exemplu ,pentru reabilitarea spitalului din Suceava si nu s au cumparat materiale de protectie .Managerii si cadrele care se ocupa cu protectia muncii trebuie sa infunde puscariile dupa criza asta .Nu va plangeti de medici ,ei nu au nici o vina …vina o poarta cei care ne conduc .Sa dea Dumnezeu ca toti medicii si cadrele medicale sa fie apti de munca si sa ne salveze ….!!!!

 10. Dragi ROMANI este momentul sa fmi cu ADEVARATI ROMANI !

 11. Eu nu inteleg! Adica pana acum tineau raportul undeva si acum voiau sa-l tina in Sala Polivalenta? E un spital vechi,ca multe altele din Bucuresti,ca mai toate spitalele din Bucuresti, de unde dracu sa scoata omul spatii daca nu sunt? Si apoi ce vor ,sa faca vizita prin video? Asta le e meseria, astea sunt riscurile, trebuie sa vezi pacientii, cu profesorul, cu medicul curant si asistenta! Daca au echipament,e ok! Dar nu managerul organizeaza unde se tine raportul de garda si cum se face vizita,ci seful de sectie! asa ca eu chiar nu pricep ce vina are omul!

 12. medicii din romania, stiu ce manageri sunt in fruntea lor, i-au acceptat, i-au sprijinit, nu au tzipat in timp de pace, au tremurat de frica, de indiferenta …
  acum sistemul creat/sprijinit/”imbunatatit” de catre medici/asistente se intoarce ca un bumerang impotriva lor

  cum ai avea niste mecanici care se chinuie sa fie buni, dar seful lor se aduce doar piese proaste, ei inchid ochii, si acum mecanicii trebuie sa conduca masinile pe care le-au reparat in conditii de formula 1 … cati vor avea de suferit?

  • in romania nu a facut nimeni vreodata(generalizez) greva pentru altceva in afara de propriile stomace, pentru proceduri si materiale ne ducem cu mana intinsa sa ne dea biserica ortodoxa romana, sa ne puna la dispozitie

 13. Și oricum, nu mai contează, ca acea clădire numai spital nu e! Am mai zis candva: sper sa nu ajung niciodată în Sf. Ioan sau în Pantelimon!

 14. „mama sunt eu oprisan si am numai 9 vile pe un domeniu” s-a ascuns ?

 15. Numitului „alex” să-i urăm infectare spornică și internare grabnică la Sf. Ioan. Că tot e gard în gard cu morga!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.