G4Media.ro

Medaliații cu aur la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia vor aprinde…

sursa foto: Nicusor Dan,Facebook

Medaliații cu aur la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia vor aprinde luminile la Târgul de Crăciun care se deschide joi în Piaţa Constituţiei

Trei elevi care au luat medalii de aur în acest an la Olimpiada Internaţională de Matematică din Japonia vor fi prezenţi joi, la ora 18.00, în Piaţa Constituţiei, unde vor aprinde luminile din Târgul de Crăciun şi iluminatul festiv din oraş, relatează Agerpres.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a întâlnit miercuri, la sediul PMB, cu cei trei olimpici: Andrei Chiriţa, David Anghel şi Pavel Ciurea. Ei au fost însoţiţi de coordonatorul lor, conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti.

„Ceilalţi trei membri ai lotului de matematică, Andrei Moldovan (medalie de aur), Robert Dragomirescu (medalie de aur) şi Radu Lecoiu (medalie de argint) sunt de anul acesta studenţi la universităţi de prestigiu din afara ţării. Datorită lor, România a avut în 2023 cea mai bună clasare din ultimii 24 de ani la o olimpiadă internaţională de matematică. Cu un total de 208 puncte, România este pe primul loc în Europa şi pe locul 4 la nivel mondial. Este o onoare pentru Bucureşti că au acceptat să ne fie alături la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Felicitari!, tineri care vor muncii in strainatate.

  • ori vor dori sa schimbe tara, si se vor implica in politica si toti ciuca si ciolacii ii vor injura, ajutati de latrine
   asa a patit nicusor dan, si pateste, asa pateste si clotide, asa patesc majoritatea de la USR cu studii si doctorate in strainatate, sau Funeriu de la PDL

  • Foarte bine! Ce să facă în România? Să muncească pentru plata pensiilor speciale și sinecurile securiștilor, comuniștilor și urmașilor lor?

 2. Normalitate, normalitate.
  Felicitări tuturor!

 3. Bravo! Respect!

  Sper să se realizeze profesional și personal pe alte meridiane ale lumii. Peste decenii, poate din curiozitate față de numele lor, dacă nu și le vor schimba în timp, cineva îi va întreba despre locurile natale.

  Desigur, vor răspunde la modul cel mai general și onorabil cu putință, „Europa”. Unii, poate vor adăuga, la insistențele interlocutorilor, „de Est”. În rarele cazuri în care interlocutorii vor stărui, sper să adauge și numele statului, România.

  Astfel, poate, undeva în lume se va ști de către un număr mic de oameni că România este un stat și că cetățenii săi nu sunt doar hoți de buzunare și falsificatori de carduri bancare