G4Media.ro

Materia de simulare pentru clasele a VII-a și a XI-a, unde ministerul…

sursa foto: Pexels

Materia de simulare pentru clasele a VII-a și a XI-a, unde ministerul vrea teste grilă: Care sunt capitolele exceptate la simularea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului 2019

Teste grilă la simularea examenelor de BAC și Evaluarea Națională pe care o vor susține peste o lună elevii de clasele a XI-a și a VII-a sunt prevăzute de un proiect de ordin al ministrului Educației, care a fost trimis ieri sindicatelor, reprezentanților părinților și elevilor. Ministerul motivează în proiect introducerea grilelor la simulare prin faptul că astfel îi pregătește pe elevi ca anul viitor să susțină chiar examenele propriu-zise cu cel puțin 30% subiecte grilă. La Limba română, elevii de clasa a XI-a nu vor avea de pregătit pentru simulare operele lui George Bacovia, Lucian Blaga, Liviu Rebreanu sau Marin Preda. Vezi în articol materia de simulare pentru clasele a VII-a și a XI-a.

  • Ministerul ignoră total scandalul major pe care tot instituția l-a declanșat acum 4 luni, când a vrut să introducă grile în examene chiar anul acesta.
  • E posibil să crească artificial rata de promovare, nu este exclus să se copieze mult mai ușor – au avertizat atunci elevii și numeroși profesori, care au acuzat guvernul de populism

Simularea examenelor de Evaluare Națională va fi susținută anul acesta și de elevii de clasele a VII-a, prevede un proiect de ordin al ministrului Educației obținut de Edupedu.ro și care ar trebui să intre joi, 14 februarie, în dezbaterea comisiei de dialog social de la nivelul Ministerului Educației. Proiectul detaliază atât calendarul simulărilor de Bacalaureat și Evaluarea Națională 2019, cât și materia din care vor susține elevii de clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a simulările.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează